© Rootsville.eu

Waylon Thibodeaux (US)
tiltle: Here We Go Again
music: Louisiana Blues
release date: 2020
label: Rabadash Records
info artist: Waylon Thibodeaux

© Rootsville 2020

 

Waylon Thibodeaux werd geboren in de Louisiana Bayou. Hij woont in Houma, Louisiana en begon als drummer tot hij violisten als Johnny Gimble en Stephan Grappelli hoorde. Hij begon met viool spelen in Bourbon Street in New Orleans toen hij dertien was. Thibodeaux is ook lid van de Voice of The Wetlands All-Stars, een supergroep die voorstander is van bewustwording van de eroderende wetlands, bestaande uit Louisiana's beste met inbegrip van collega Houma-inwoner Tab Benoit, Anders Osborne, Big Chief Monk Boudreaux en Cyril Neville.

Thibodeaux bracht zijn debuutalbum "Live From The Cajun Festival" uit in 1993. Dit is zijn tiende album in het algemeen en derde voor Rabadash Records van John Autin. Het is een mix van Cajun, zydeco met het typische NOLA geluid en een snuifje Louisiana Swamp Pop met hier en daar wat country en rock ’n roll. Kortom een echte gumbo van genres. Er zijn vijf originals op deze plaat. Thibodeaux begint met het titelnummer. Ook van hem zijn "I 'm Stuck with The Blues Again"; "Our Life is Another Old Blues Song"; "Don't You Make Me Put My Fiddle Down" met Thibodeaux met een effectpedaal.

Sinds Thibodeaux heeft waardering voor alles wat van Louisiana is. "Fail, Fail, Fail" is geschreven door wijlen Lafayette inwoner David Egan, die helaas in 2016 is overleden, en werd voor het eerst door hem opgenomen op zijn album "Twenty Years of Trouble" uit 2003, het wordt niet blusier dan dit. Ook op de schijf "When Love Comes Back" van Thibodeaux 'vriend Doc Heart, de 'River Boat Song' geschreven en opgenomen door J.J. Cale in 1989 en met Thibodeaux die een stoomboot imiteert,  "Way Down South" van Edgar Winter opgenomen in 1993 en de landstandaard "Funny How Time Slips Away" van Willie Nelson, voor het eerst opgenomen in 1985 als een duet met Faron Young en met Johnny Gimble op viool. Stilistisch voegt Thibodeaux daar zijn eigen twist aan toe.

Dit is een leuk uitje in Louisiana. (Marcel)

tracks:

01. Here We Go Again
02. Fail Fail Fail
03. I'm Stuck With The Blues Again
04. When Love Comes Back
05. Our Life's Another Old Blues Song
06. River Boat Song
07. Way Down South
08. Don't You Make Me Put My Fiddle Down
09. Smoke Signals
10. Funny How Time Slips Away

musicians:

Waylon Thibodeaux – zang en viool
Johnny Sansone – Harmonica
John Autin – piano, organ
Josh Garett, Jody Mayeau, Mark Trentacosta, Dwight Breland, Keenan Knight – guitars
Troy Billiot, Wendell Person, David Hyde, Mark Dufrene, Benny Turner – bass
Chris Lacinak, Randy Carpenter, Donnie Breland – drums