© Rootsville.eu

Wayne Nicholson & John Campbelljohn (Can)
tiltle: Elmore's Blues
music: Blues
release date: 2020
label: Grindstone Records
info artist:
Wayne Nicholson & John Campbell John

© Rootsville 2020


Wayne Nicholson wordt al lang beschouwd als een van de grootste bluesrockzangers van Atlantic Canada, vaak vergeleken met legendarische vocalisten als Paul Rodgers, Jim Morrison en David Clayton-Thomas. Opgegroeid met de klanken van vroege jazz & bluesmuziek (Bessie Smith, Robert Johnson en Louis Armstrong) en uitgegroeid tot een eigen muzikant met de sterke invloeden van Elvis, Chuck Berry, Beatles, Stones, Yardbirds en Bob Dylan, Wayne Nicholson ontwikkelde een heel uniek begrip van muziek.

Met een carrière van 50 jaar heeft Nicholson acht albums opgenomen en uitgebracht en heeft hij getourd met artiesten als Ike & Tina Turner, Gregg Allman, James Cotton, J Geils Band, Jeff Healey en meer. Door zijn uitstekende gitaarwerk en krachtige songwriting te combineren, is John Campbelljohn een meervoudige prijswinnaar met overwinningen en nominaties.

Een ongelooflijke kracht in de Canadese muziekscene, het uitstekende gitaarwerk van Campbelljohn, krachtige songwriting, rijke zang en onderscheidend vermogen op de slide-gitaar hebben hem tot een favoriet gemaakt op vele muziekfestivals en heeft hij ondertussen al 14 albums opgenomen en uitgebracht en is gedurende zijn hele carrière op tal van anderen verschenen.

Samen hebben Nicholson en Campbelljohn een meesterlijk eerbetoon aan de legendarische bluesman Elmore James samengesteld en opgenomen. Elmore's Blues is een fris en briljant eerbetoon aan de slidemaster, met 12 van Elmore's grootste uitgebrachte nummers en twee originelen “ If I Was Blue” en “Dancin 'With The Blues." Leuke plaat voor de fans van Elmore James.

tracks:

01. I May Be Wrong
02. Standing At The Crossroads
03. I Believe
04. If I Was Blue
05. Knocking At Your Door
06. No Love In My Heart
07. Rollin And Tumblin
08. Sinful Woman
09. Happy Home
10. Shake Your Money Maker
11. Sunnyland
12. Strange Kinda Feeling
13. It Hurts Me Too
14. Dancin With The Blues