© Rootsville.eu

West Of Eden (SE)
tiltle: Cabin Songs
music: Folk
release date: october 25, 2020
label: West Of Music (Digital)
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
West Of Eden

© Rootsville 2020


Het begon voor deze "West Of Eden" allemaal toen Jenny en Martin Schaub op schoolreis gingen naar Dublin. Het groene eiland, Dublin, de Keltische muziek, het werd allemaal liefde op eerste gezicht. Terug thuis in Zweden contacteerden ze onmiddellijk twee van hun beste vrienden (Martin Rydman & Tobias Edvardson) en begonnen zo te grasduinen in de Ierse en Britse volksmuziek.

Toen Lasse Johansson zich als bassist kwam te vervoegen werd 'Public Footpath' een feit. Het was op aandringen van Jonathan McCullough dat er een naamverandering kwam. In 1997 volgde dan hun debuutalbum 'West Of Eden' wat meteen een hele omwentelling werd voor de tot dan nog ver van professionele muzikanten. Wat volgde waren enkele veranderingen in de bezetting en meer dan 200 nummers.

Hen nieuwste realisatie met daarop 6 nummers. Dromerige folk zoals we deze van "West Of Eden gewoon zijn". Een gevolg van hun China-tour in 2019. Enkele maanden alvorens de aandacht zou gevestigd worden op het virus. Tijdens hun eerste tour beklommen ze de muren tijdens soundchecks. Zo besloten ze hun tijd verstandig te gaan gebruiken en Martin en Jenny zouden hun focus richten op het schrijven van nieuw materiaal. in China is er geluid en lawaai overal. Altijd! In megasteden als Shanghai en Wuhan staat het volume 24/7 hoger. De kleedkamers waren de enige plekken waar we eigenlijk wat stilte konden vinden. De melodieën die kwamen naar voren als een soort reactie op de commotie in de buitenwereld, al bleven ze eenvoudig, akoestisch en ingehouden.

Voeg een paar externe overdubs toe van vrienden zoals Steph Geremia (Eddi Reader) en Theo Stocks (Sarah Klang), en het eindresultaat is Cabin Songs, een mini-album met vijf van de tracks die in diverse Chinese kleedkamers, en ook een cover van Fleetwood Mac's Everywhere. Cabin Songs wordt uitgebracht op alle digitale platforms op 25 oktober.

tracks:

01 Cabin Song
02 Everywhere 2
03 Lizzie Went A Walking
04 Scarecrow Lament
05 The Kickie Hearted Girl
06 Counting Sheep