© Rootsville.eu

White Owl Red (US)
tiltle: Afterglow
music: Singer-songwriter
release date: 2020
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: White Owl Red


© Rootsville 2020


"White Owl Red" aka Josef McManus is een singer-songwriter die woonachtig is in San Francisco. Hij brengt al sinds 2013 album uit onder deze naam en schreef zijn eerste nummer al in 1992 tijdens zijn studie beeldhouwkunst aan the Art Institute of Chicago. Deze "Afterglow" is reeds het 4de album van zanger en songwriter Josef McManus. Het album bevat 10 nummers en omarmen muzikale innovatie zonder toegespitst te worden op de formule, waarbij country-, folk-, americana- en rock-invloeden naadloos worden gecombineerd met indie-vibes. Zijn debuutalbum "American Ash" bracht hij uit in 2014, een album dat maar liefst 14 weken lang in de "Americana Music Association Charts (AMA)" stond met als gevolg heel wat airplay.

Deze "Afterglow" is de opvolger van het in 2017 uitgebrachte "Naked and Falling" en uit het album werd vooreerst "Working Class Heroes" als single uitgebracht. Een nummer met een link naar John Lennon's nummer uit 2007, toen met de "Plastic Ono Band". De nummers evolueren van easy listening nummers als opener en titeltrack "Afterglow" over mooie ballads als "Hold On" tot door country gedreven songs als " Hell and the Blues".

" I Walk the Line (For You)" werd dan geselecteerd als tweede single en is uiteraard een hommage aan de "man in black". Door de inbreng van een banjo komen we met "Out on the Waters" op Hillbilly waters terecht. Opwekkend nummer. Afsluiter is dan McManus antwoord op John Lennon en daarmee levert hij met deze "Afterglow" een album af dat de nodige diversiteit bevat, een voorbeeld van doordachte Americana.

tracks:

  1. Afterglow (3:41)
  2. Hold On (4:25)
  3. Hell and the Blues (2:45)
  4. I Walk the Line (For You) (4:47)
  5. Out on the Waters (2:01)
  6. Through Is Through (4:05)
  7. Tip Top Bobs (2:37)
  8. Wake Up (2:30)
  9. The Way I Feel Now (2:51)
  10. Working Class Heroes (3:08)