© Rootsville.eu

Willie May (US)
tiltle: Blues For Sugar
music: Blues
release date: 2020
label: independent
info artist: Willie May


© Rootsville 2020


Willie May is een bluesveteraan uit de region Buffalo in de staat New York. De man heeft een ellenlange staat van dienst en speelde zowat op elke mogelijke plaats, van een lokale kermis tot in Attica Prison en stond met de grootsten der aarde op het podium, denken wij maar aan onder andere Alvin Lee, Buddy Guys, Lonnie Brooks, James Cotton of Big jack Johnson om er maar enkelen op te noemen.

Als het gaat om de blues/ swampblues-scene, is Willie May net als Stephen King. Fans kunnen van hem en zijn band op twee dingen vertrouwen: ijzersterk entertainment en minstens één album per jaar. Willie is misschien niet 's werelds beste zanger of tekstschrijver, maar hij weet zeker wat hij op gitaar doet. Dat bewijst hij op “Blues Fot Sugar”, zijn nieuwste release. De plaat begint met een snerpende harmonica op ‘Joanna Conqueror’, een nummer dat swingt op een anagename manier. ‘Fannie Mae’ gaat op hetzelfde élan verder met een fijn ritme en alweer die knappe Mississippi saxofoon die permanent aanwezig is. ‘Forest Of Stone’ begint met een knappe gitaar intro, waarna de band invalt en het nummer klinkt iet of wat duister, toch zeker in vergelijking met de eerste twee songs.

‘Underneath The Trees’ is een swampy nummer en geeft je een jungle gevoel. ‘Love Sweet Love’ daarentegen tapt uit een ander vaatje en is een rockend nummer van de bovenste plank. ‘Go Back Home’ is dan weer een vrolijk deuntje, dat opent met een leuke cajun accordeon .“Zombie Dance” klinkt dan weer wat reggae, klinkt wat griezelig  en bewijst dat May van alle muziekmarkten thuis is. “Met ‘Ruff Stuff’ laat Willie Mat een knappe West Coast swinger op ons los en je krijgt alvast zin om te beginnen dansen en alweer is een hoofdriol weggelegd voor de harmonica. ‘Set me Free’ is het enige trage nummer van de plaat, ideaal om te bekomen van het vorig nummer want bij ‘Tres Teresa’ gaat het ritme alweer de hoogte in en wanen we ons een beetje in Mexico met wat Tex-mex invloeden.

Willie May levert hier alweer een puik stukje werk af.

Tracks:

01. Joanna Conqueror
02. Fannie Mae
03. Forest Of Stone
04. Underneath The Trees
05. Love Sweet Love
06. Go Back Home
07. Zombie Dance
08. Ruff Stuff
09. Set Me Free
10. Tres Teresa