© Rootsville.eu

Witch's Wall (US)
tiltle: Selftitled
music: Rock
release date: april 06, 2020
label: Cornelius Chapel Records/Bertus
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Witch's Wall

© Rootsville 2020

 

Cornelius Chapel Records, het huis van the Dexateens en ook diverse Americana en Rootsy artiesten vonden hier hun weg zoals Caleb Caudle, Austin Lucas, Will Stewart, Timber om er maar een paar te noemen. Ze begeven zich nu ook op het indiepop-rock terrein en dan met bands uit de Alabama en omstreken. Zoals deze release van  Witch’s Wall en die mag er wezen.

Witch’s Wall maakt een naadloos brouwsel van dromerige indiepop en psychedelische schaduwrijke experimentele rock. Leider songwriter David Smith begon in het noordoosten van Alabama en groeide op in een grote familie van muziekliefhebbers. Bij het ontdekken van 311 en Radiohead op de middelbare school, verlegde Smith de focus naar muziek voordat hij naar Birmingham verhuisde. Naarmate zijn smaak veranderde, veranderde ook zijn songwriting-stijl, en tegen de twintig putte Smith uit een diepere bron van artistieke invloed, met artiesten als Grizzly Bear, Luke Temple en de Canadese singer-songwriter Andy Shauf als inspiratiebron.

Na een ontmoeting met Benjamin Giles (gitaar), speelde het paar in een reeks bands voordat ze zich verenigden met klasgenoten Matthew Perkins (bas) en Brandon Lett (drums) als KYLE. Ze studeerden overdag en 's avonds verfijnden ze hun vaardigheden op het podium en in de geïmproviseerde thuisstudio van Lett. Nu geholpen door Smiths neef Dylan Corker (toetsen), begon de band hun panoramische indierock-stijlen te versterken. Met een nieuwe naam en een nieuwe focus, voltooide Witch’s Wall hun titelloze debuutalbum voor de Cornelius Chapel Records in Birmingham, Alabama in 2019 en wordt op 6 april uitgebracht.

tracks:

1. Mooncold
2. Field Walk 
3. Witch's Wall
4. Heaven's Break
5. Sensation
6. Lady Love 
7. Feeling of Relief
8. Out of Reach