© Rootsville.eu

Zakiya Hooker (US)
tiltle: Legacy
music: Blues
release date: 2020
label: Boogie With The Hook
info artist: Zakiya Hooker

© Rootsville 2020

 

Zakiya is redelijk bekend met de blues. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ze op de eerste rij zat om het beste van het genre te zien, rechtstreeks in haar eigen woonkamer. Haar vader was de beroemde bluesgigant John Lee Hooker. De dochter zijn van een legende is een groot obstakel. Kiezen om in zijn voetsporen te treden is een grote onderneming. Maar in plaats van te vertrouwen op haar vader, heeft Zakiya het leven - en muziek - op haar eigen voorwaarden nagestreefd, waarbij ze onderweg persoonlijke tragedie en scepsis heeft overwonnen. Maar je weet wat ze zeggen, "de appel valt nooit ver van de boom". Dit geldt zeker voor Zakiya. Als sterke en veelzijdige zanger heeft Zakiya een markt voor zichzelf uitgebouwd.

Zakiya Hooker is de levende nalatenschap van John Lee Hooker. Ze is de singer-songwriter-dochter van dit Amerikaanse icoon en ze draagt ​​de baanbrekende bluestoorts van haar vader vol vertrouwen het nieuwe millennium in. Zakiya heeft een prachtige stem. Het soort stem dat je aandacht trekt als haar muziek 'op de achtergrond' was. Ze is een veelzijdige zangeres en een fijne artiest.

Met haar nieuwe album “Legacy” levert Zakija een prachtige stukje werk af. Ik was al van bij de eerste noten verkocht. Alle nummers zijn origineel en werden geschreven (en geproduceerd) door kleine “ole” Zakiya en haar gitaar. Het varieert van ingetogen nummers naar swingende songs die je doen verlangen naar meer. Te beginnen met ‘Front Door To Hell’ met een trage aanzet en een pittig einde of ‘Hang On For A While’ . ‘ Big Girl Panties’ en ‘Beatiful Eyes’ zetten de toon verder met tussen door de nodige adem pauzes als ‘Love The Pain Away’ of ‘One More Dance’, nummers die onder je huid kruipen. De plaat eindigt met het pittige ‘I Don’t Know What Happened’ en een reprise van ‘Front Door To Hell’.

Voorwaar een lekker schijf. En de dame naaar hier halen voor een live show, zou ook geen slecht idee zijn , mijn gedacht !!!

tracks:

01. Front Door To Hell
02. Hang On For A While
03. Big Girl Panties
04. Beautiful Eyes
05. Love The Pain Away
06. Love To The Rescue
07. One More Dance
08. What Am I Gonna Do
09. I Don't Know How It Happened
10. Front Door To Hell (Reprise)