© Rootsville.eu

Zoe Schwarz' Blue Commotion (UK)
tiltle: Chameleon
music: Blues - Soul
release date: 2020
label: 33 records
info artist: Zoe Schwarz

© Rootsville 2020


Altijd al een fan geweest van deze "Zoe Schwarz" en haar "Blue Commotion", dit mede door het brengen van swingende blues met een hoge dosis soul erin verweven. Zangeres Zoe Schwarz brengt de terugkerende output van een van de meest geliefde Blues Bands in het VK samen en brengt haar werkgroep rond gitarist Rob Koral, toesenist Pete Whittaker en drummer Paul Robinson samen met een blazerssectie met Ian Ellis, saxofoon en trombonist Patrick Hayes.

"Blue commotion" ontstond in 2012 als een gevolg uit de jarenlange samenwerking van Zoe Schwarz en gitarist Rob Koral en deze "Chameleon" betreft hier hun zesde studioalbum waarbij de titel de diversiteit van deze band komt te etaleren. Het album werd opgenomen in de "Superfly Studios" in september 2019 en werd gemixt door neiumand minder dan Wayne Proctor.

Vanaf de soulvolle en swingende opener "Life Goes On" krijg je meteen een goed gevoel over je heen, een gevoel dat je zal meedrijven op alle 12 de nummers. Drijvend op NOLA ritmes zoals op "If Only I Could Be With You" of soulvolle ballads als "Hello My Old Friend" en "I'll Be Here For You" of de funky blues grooves op "Give Me The Key To Your Heart" waarmee de diversiteit van deze Zoe Schwarz en Blue commotion nog eens in de spotlights komt te staan. Als afsluiter krijg je met "Come And Lay With Me" er nog een streepje onvervalste souljazz bovenop. Klasse!

tracks:

01. Life Goes On
02. Better Days
03. If Only I Could Be With You
04. Hello My Old Friend
05. Give Me The Key To Your Heart
06. I'll Be Here For You
07. I Hope I See The Day
08. When The Blues Come A Knocking
09. Amazon Woman
10. I Cry Just To Think Of It
11. Tell Me
12. Come And Lay With Me

musicians:

Zoë Schwarz: vocals
Rob Koral: guitars

Pete Whittaker: Hammond organ and Wurlitzer electric piano
Paul Robinson: drums and percussion
Ian Ellis: tenor saxophone
Patrick Hayes: trombone