© Rootsville.eu

A Murder in Mississippi (B)
tiltle: Hurricana
music: Roots - Americana
release date: december 11, 2021
label: Sing My Title
info artist: A Murder in Mississippi


© Rootsville 2021

 

Een tijd geleden vond ik een bruine envelope in mijn brievenbus. Nooit een goed teken dacht ik zo, meestal iets om mensen geld uit hun zakken te kloppen. Groot was de verwondering toen ik geen aanslagbiljet of factuur vond, maar wel de nieuwste cd van "A Murder In Mississippi". Ik zie u al de wenkbrauwen fronsen maar deze jonge zeskoppige roots-band is één van de vele muzikale producten die Gent en omstreken rijk zijn.

Dit is hun tweede plaat al en Hurricanaoverschouwt de woelige gebeurtenissen waarmee de band, de afgelopen jaren mee te kampen kreeg. De songs vertellen verhalen over persoonlijk verlies, verslaving, angsten en tegenslag maar belangrijker  hoe deze kunnen overwonnen worden. Je verwacht je aan een zwaar triestige plaat , maar integendeel, het is een fijne, leuke en plezante schijf geworden.

Op deze plaat een goede mix van, americana, bluegrass, folk en blues, met knallende “feelgood” liedjes en met slechts enkele “klaagzangen”, zoals het wondermooie ‘Starlight Dreamer’ met een vrouwelijke engelenstem. Het knalt van de bij de eerste noot van ‘River Whispers’, waarbij je al een steengoed gevoel krijgt en de oorwurm ‘Wrong Side Of the Road’ breit daar een vervolg aan, een song die de hele dag in je hoofd blijft ziten. ‘Forever And A Day’ klinkt als een echte Pete Seeger song. De kwaliteit blijft de hele plaat aanhouden en de band speelt op hoogniveau. Knappe stemmen van Leander, Lore en Mirthe en dat allemaal fijn gemixt met de viool en de banjo.

Dit is één van de beste dingen welke ik dit jaar heb gehoord. Met deze “Hurricana” heeft A Murder In Mississippi een frisse, opzwepende en aangename plaat uitgebracht, een plaat die iedereen die ze beluistert vrolijk maakt en dat is al een serieuze presatie in deze donkere tijden.

Tracks:

1. River Whispers
2. Wrong Side of The Road
3. Forever And A Day
4. The Rave And The Oak Brand Tree
5. The Whishing Well
6. Polaris
7. Starlight Dreamer
8. Run Brother Run
9. Your Kingdom Burning
10. Long Gone – Cage Bird

Musicians:

Leander Vandereecken - Guitar, Lead vocals
Mirthe Vandereecken - Percussion, Vocals
Lore Heyerick - Banjo, Vocals
Dieter Vanhede - Keys
Alexandra Van Wesemael - Violin
Stijn Bontinck - Double bass