© Rootsville.eu

Aaron Lee Tasjan (US)
tiltle: Tasjan! Tasjan! Tasjan!
music: Singer-songwriter
release date: february 05, 2021
label: New West Records
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Aaron Lee Tasjan

© Rootsville 2021


Aaron Lee Tasjan, een obsessieve creatieveling, schrijft popsongs met een twist, een beetje overstuurd, soms veel te eerlijk en voert ze uit als haveloze rocknummers die een beetje te dicht bij de rand komen zonder echt in de afgrond te vallen. Vanaf zijn vroege tienerjaren brachten ze hem van Delaware naar Californië, naar Ohio, naar New Jersey, naar Massachusetts, naar New York, naar zijn huidige huis in Nashville, altijd op zoek naar zijn paranormale en muzikale focus.

Zowel tijdens zijn reizen als bij het maken van zijn vierde soloalbum, krijg je het gevoel over Tasjan! Tasjan! De 11 nummers van Tasjan!, Dat de man die aan het album begon, niet dezelfde man is die het voltooide, getransformeerd zowel door de ervaringen die de nummers inspireerden als door het maken ervan. Bij het achtervolgen van de muze vond Tasjan zichzelf, en je kunt het voelen, te beginnen met de blithe, bedrieglijke zonnepop van 'Sunday Women', over een ongrijpbaar droommeisje, tot 'Computer of Love', een slordige wazige waarschuwing over de ondergang van rock . "Up All Night" is deels agitpop, deels glam, een onverwacht millennial-anthem over moderne romantiek zonder kostbaar te zijn, terwijl 'Another Lonely Day' een beklijvende zenkoan is vol diepgang en neurose.

"Don't Overthink" is een strutting, sputterende kleine dreiging, ritmisch zo gevaarlijk dat het drummen klinkt als mesbewegingen in plaats van drumstokken, terwijl "Cartoon Music" vol verveling en niet-aflatende verveling zit van iemand die in een lus zit , alleen gebroken door Tasjan's aanhoudende gitaar. "Dada Bois" is even slim als onthullend, met Beach Boy-ian harmonieën zo puur dat je de zeespray bijna kunt voelen.

"Now You Know" is een diepe en naakte blik recht in Tasjan's psyche, knetterend van eerlijkheid en twijfel zo echt dat je de rimpelingen van angst kunt voelen, maar gelukkig verdwijnen op een golf van hoop en een laatste glinsterende gitaarnoot die in de lucht hangt als een sliert van een cirruswolk voor een regenbui. De laatste twee nummers 'Not That Bad' en 'Got What I Wanted' pikken dat thema op en komen zowel muzikaal als psychisch tot een staat van gratie - waardoor deze soms verontrustende liedcyclus wordt opgelost met een klinkende melodie en de stille zekerheid dat het leven is. wat je er zelf van maakt, en soms zelfs meer als je gewoon uit de weg gaat. Dit is geen angstige muziek voor angstige tijden, maar eerder muziek als tegengif voor angstige tijden. Het is het geluid van de komst van de toekomst.

tracks:

01. Sunday Women 
02. Computer of Love 
03. Up All Night 
04. Another Lonely Day 
05. Don't Overthink It
06. Cartoon Music 
07. Feminine Walk 
08. Dada Bois
09. Now You Know 
10. Not That Bad 
11. Got What I Wanted