© Rootsville.eu

Abby Posner (US)
tiltle: Kisbee Ring
music: SoulFolk
release date: november 12, 2021
label: Self released
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Abby Posner

© Rootsville 2021


Abby Posner is al 16 jaar een werkende muzikant in Los Angeles. Ze is vooral bekend om haar vermogen om bijna elk instrument te bespelen dat ze in handen kan krijgen, genres te verdraaien en de grenzen van folk, roots en popmuziek te verleggen, waardoor ze 'Genre Fluid' is geworden. Als je Abby live hebt zien optreden, weet je dat ze een gemene lead-blues gitaarsolo kan spelen, of een complexe Earl Scruggs banjo-riff kan weggooien. Je hebt haar misschien ook zien spelen op drums, mandoline of bas terwijl ze haar looping-pedaal gebruikte. Naast haar veelzijdigheid legt ze passie en ziel in alles wat ze speelt.

Abby and the Myth, die zichzelf noemt als een soul-folkband met een eclectisch bluegrass-randje, heeft sinds de oprichting van de band in 2015 een grote voetafdruk achtergelaten in de Americana-scene.
Het hart van de band wordt gevormd door zangeres, songwriter en multi-instrumentalist Abby Posner, een inwoner van Colorado die haar start in Los Angeles kreeg met optredens van het House of Blues tot Whiskey a Go Go met de alternatieve rockband Fearmia van 2004-2011.

Datzelfde jaar ontmoette ze collega-toetseniste Cara Batema toen ze elkaar als muzieklerares kruisten. Het was serendipiteit - Posner had een accordeonist gewild om haar nieuwe geluid af te ronden, en Batema wilde het graag oppikken. Na te hebben gewerkt met een evolutie van bandleden en meerdere medewerkers, waren Abby en The Myth samengekomen met Elissa Linowes op contrabas, David Cela op drums, Cara Batema op accordeon en Posner die banjo/mandoline/gitaar speelde en de arrangementen voor het ensemble.

In 2015 brachten ze de EP "Ghosts and Frames" uit en in 2017 verscheen hun volledige album "When You Dig a Well". Er volgden lovende recensies en het originele nummer "Delicate Parade" van het album werd op Freeform's hitshow "The Fosters" geplaatst. Abby en The Myth hebben ook verschillende keren getoerd als duo, met bekende huisconcerten langs de westkust en radioshows, waaronder KBOO in Portland en headliner van het Hard Rock Hotel and Casino in Tahoe.

Abby Posner's aankomende album "Kisbee Ring" gaat over urgentie, afrekening en repareren. Elk nummer op het album duikt diep in onderwerpen zoals zoals depressie, raciale onrust/onrecht, en de urgentie om hulp te krijgen wanneer je bent op een donkere plaats of "verdwaald op zee". Kisbee Ring is een ander woord voor leven Preserver, een metafoor die het hele album doorloopt. Posner gespeeld elk instrument op de plaat, en ze mixte en produceerde het uit haar studio.

De eerste single van de plaat, ‘Emergency Use Only’, gaat over: communicatiestoringen ... het gaat erom dat je je bewust bent wanneer iemand is hun ervaring of verhaal op jou projecteren. Het gaat ook over hoe we bewegen door moeilijke gesprekken, en vooral hoe we herstellen. De volgende single 'Low Low Low', kwam uit op 14 september, gaat over het naderen van verdriet en depressie in een een andere manier: in plaats van het te onderdrukken, er mee gaan zitten en het verdriet een beetje beter leren kennen. Het feit omarmen dat het gewoon een onderdeel is van de menselijke ervaring.

Het titelnummer, 'Kisbee Ring', gaat over de urgentie van het redden van een relatie die voelt alsof deze snel ontrafelt - het gevoel dat de persoon van wie je het meest houdt aan het wegglippen is.'Blind Spots' is geïnspireerd op de raciale rechtvaardigheidsafrekening na de moord op George Floyd. Het gaat over worstelen met zelfgenoegzaamheid en medeplichtigheid rond systemisch racisme. Het lied won Carl Gage van het Carl Topanga Folk Festival van het Topanga Folk Festival Songwriting Award in 2020. Songwriting Award 'Wishing Well' verkent het gevoel alles wat je hebt op een droomcarrière te gooien. leven en ademen de drukte van dag in dag uit fulltime muziek maken. Tijdens de pandemie begon ik vermoeidheid, angst, en burn-out. Het nummer bevat ook Ross Newhouse op backing vocals en M'Gilvry Allen op viool.

tracks:

01. Kisbee Ring (3:49)
02. Low Low Low (2:21)
03. Emergency Use Only (3:21)
04. Joshua Tree (2:14)
05. The Trilogy (2:49)
06. Fall Apart (2:59)
07. Blind Spots (4:41)
08. Wishing Well (3:30)
09. Is It Wrong (3:24)
10. Digging Corners (3:18)