© Rootsville.eu

Adam Douglas (US/Nor)
tiltle: Better Angels
music: Singer-songwriter - Soul
release date: april 02, 2021
info artist: Adam Douglas
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2021


Niets dan soulvolle klanken die uit de speakers spetteren bij het aanhoren van "Better Angels", het derde album van singer-songwriter Adam Douglas. Soul die zich ergens situeert tussen Ray LaMontagne en het meer Memphis soul geluid van Eli 'Paperboy' Reed. Toen Adam enkele jaren geleden Sam Cooke's "A Change is Gonna Come" bracht was ik meteen verloren aan de klankkleur van deze in Oslo wonende Amerikaan.

Adam  Douglas groeide op in Oklahoma en woonde vervolgens in Chicago en Minneapolis.  Bijna vijftien jaar geleden emigreerde hij echter naar Oslo, Noorwegen. Op dat moment had hij zijn muzikale sporen al ruimschoots verdiend, want hij deelde studio en podium met artiesten als Sting, Bonnie Raitt, Jon Bon Jovi, Larry Carlton, Vidar Busk, en Robben Ford.

Op Adam's derde album vinden we 12 soulvolle nummers terug met enkele buitenbeentjes zoals de met blues en gospel geïnfecteerde ballad "Change My Mind". Openen doet hij langs de grote poort met "Joyous We’ll Be" en daarmee hoor je meteen waar hij de mosterd ging halen. Niet dat deze Adam Douglas moet vergeleken worden met zijn idool Sam Cooke maar zeg nu zelf, de soul is voortreffelijk. "Into My Life" en "Build a Fire" werden reeds als single de wereld rond gestuurd.

Op ‘Whistle to Blow’ verandert het tempo en doet een dirty countryrock-gitaar zijn intrede. De inspiratie voor zijn nummers haalt Adam bij zijn vrouw en zoon. De soul van Adam Douglas is een mix van rock 'n’ roll, country, gospel en rhythm & blues al voelen nummers als "Blue White Lie" en "Both Ways" ook wel wat jazzy aan. Met deze een warme oproep aan onze programmators want Noorwegen is nu ook niet het einde van de wereld. Topplaat!

tracks:

01. Joyous We’ll Be
02. Into My Life
03. Build A Fire
04. So Naive
05. Change My Mind
06. Where I Wanna Be
07. Blue White Lie
08. A Whistle To Blow
09. Both Ways
10. Just A Friend
11. Lucky Charm
12. Dying Breed

musicians:

Adam Douglas: acoustic guitar, electric guitar, vocals, backing vox
Ruben Dalen: drums and percussion
Martin Windstad: percussion
Marius Reksjø: bass
Thor-Erik Fjellvang: piano, organ, clavinet, synth nad marxophone
Iver Olav Erstad: Hammond B3 organ
Kaja Fjellberg Pettersen: cello
Line Sørensen Voldsdal: viola and violin
Tracee Meyn: backing vox
Børge-Are Halvorsen: baritone and tenor saxophone
Even Kruse Skatrud: trombone
Jens Petter Antonsen: trumpet