© Rootsville.eu

Afton Wolfe (US)
tiltle: Kings For Sale
music: Americana - Blues
release date: june 18, 2021
label: Grandiflora Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Afton Wolfe

© Rootsville 2021


"Kings For Sale" is het nieuwe album van singer-songwriter Afton Wolfe. Uit dit 9 nummers tellende album werd "Dirty Girl" geselecteerd om als eerste single te worden uitgegeven. Afton Wolfe is Mississippi. Geboren in McComb, en opgegroeid in Meridian, Hattiesburg en Greenville, Mississippi, zitten de wortels van de Amerikaanse muziek in zijn DNA. Mississippi is de geboorteplaats van ten minste drie Amerikaanse kunstvormen: countrymuziek, bluesmuziek en rock and roll.

Meridian is de geboorteplaats van Jimmie Rodgers, terwijl de Mississippi Delta de geboorteplaats is van de blues, en de eerste rock-'n-roll-noten ooit gespeeld volgens intelligente muziekhistorici, kwamen uit Hattiesburg. Bovendien bracht hij zijn muzikale vormende jaren door in en rond New Orleans, waar de vochtigheid van de Mississippi gecombineerd met de Cajun-kruiden, de jazz, zydeco, creoolse en gospelmuziek en zijn Mississippi-roots samenvloeien om resonantie en diepte toe te voegen aan zijn blues, country, rock invloeden. De diverse inloeden zijn duidelijk hoorbaar zoals het door Delta geïnspireerde "Dirty Girl".

Afton gebruikte het momentum van Petronius 'Last Meal en de spanning van de pandemie en het omringende klimaat om zijn creativiteit weer aan te wakkeren. En zijn aanstaande release Kings for Sale is daar het product van. De nieuwe plaat trotseert genres terwijl het nog steeds duidelijk Afton is. De nieuwe plaat, die gepland staat om in juni 2021 uit te komen, werd geproduceerd door Oz Fritz (Bill Laswell, Tom Waits, The Ramones, Bob Marley, Ginger Baker en vele anderen) en bevat een benijdenswaardig assortiment aan geweldige muzikanten, waaronder maar niet beperkt aan Cary Hudson (Blue Mountain, Taylor Street Grocery Band), Daniel Seymour (David Olney, Tommy Womack), Adam "Ditch" Kurtz (Great Peacock, Carrus en Kurtz), Ben Babylon (SpoBro, Sir Please), Laura Rabell, Kristen Englenz, Blaise Hearn, Rebecca Weiner Tompkins en nog veel meer.

Voor mezelf een meer dan aangename kennismaking met deze Afton Wolfe. Zo is er het naar Waits timbre getinte "About My Falling", het mooie deuntje met basklarinet als ondersteuning "Mrs. Ernst’s Piano" en de afsluitende prachtige ballad "O’ Magnolia". Nummers die naar meer doen verlangen. Rasplaat met rasmuzikanten.

tracks:

1. Paper Piano
2. Carpenter
3. Dirty Girl
4. About My Falling
5. Cemetery Blues
6. Mrs. Ernst’s Piano
7. Fault Lines
8. Steel Wires
9. O’ Magnolia