© Rootsville.eu

Air-Cool Jenny (US)
tiltle: First Flight (EP)
music: Americana - Folk
release date: september 10, 2021
promotion: KG Music Press
info artist: Air-Cool Jenny

© Rootsville 2021


Air Cool Jenny is een duo dat meer dan twee jaar geleden werd gevormd door Helen Rose en Kramer Sanguinetti. Ze ontmoetten elkaar in New York City tijdens een serendipiteuze avond met livemuziek, die culmineerde in een spontane punkvertolking van het Appalachische volksliedje "Shady Grove". Het was liefde op het eerste gezicht en ze hebben niet achterom gekeken. Ze verhuisden een paar jaar naar Sanguinetti's geboorteplaats New Orleans en recentelijk vestigden ze zich buiten Los Angeles, CA, waar Rose opgroeide.

Helen Rose is een multi-instrumentalist en singer-songwriter die ook een solocarrière heeft. Ze bracht een EP uit, Just Before It Gets Dark (2018) en een volledig album, Trouble Holding Back (2018), geproduceerd door Marvin Etzioni (Lone Justice) en ontwikkeld door Jeff Peters (The Beach Boys) en Sheldon Gomberg ( Ben Harper, Charlie Musselwhite). In 2020 werd ze gekozen als Official Showcase Artist door Folk Alliance International, die haar omschreef als "een krachtpatser van fris geluid, intiem en turbulent tegelijk." Ze heeft in juli een single/video uitgebracht voor haar nummer 'Love and Life' op het label Regional Records.

Kramer Sanguinetti is ook een multi-instrumentalist en singer-songwriter die klassieke gitaar studeerde op de middelbare school en jazzgitaar studeerde aan de University of North Carolina Wilmington, onder begeleiding van de legendarische Joe Chambers en Steve Bailey. Vervolgens sneed hij zijn karbonades als showbandgitarist voor Princess Cruises, waarvoor vaardigheid in meerdere muzikale genres vereist was. Het was toen dat hij originele stukken begon te schrijven en zijn creatieve geest uitbreidde. Hij leerde zichzelf pedal-steel spelen in 2019, en hij kon wat stalen tracks op deze plaat neerleggen.

"First Flight" is hun eerste EP als Air-Cool Jenny. Het werd opgenomen en ontwikkeld door Kirkland Middleton in Piety Studios aan de Nina Highway in Beaux Bridge, LA. Het werd ook opgenomen, ontwikkeld en gemixt door George Adrian in The Silo Studios in Shadow Hills, CA met mastering door Jeff Peters in Pasadena, CA's Pie Studios. Middleton, die een drummer is voor The Lost Bayou Ramblers, speelt ook drums op de EP, en bracht bandgenoot Bryan Webre op bas en Brenden Moore op orgel binnen.

"Rivers Gone" komt rechtstreeks uit hun gedeelde ervaring van het doormaken van enkele van de ergste stormjaren die het zuiden ooit heeft gezien, terwijl ze tegelijkertijd verliefd werden op New Orleans en wortel schieten in de gemeenschap. “Pelican" werd geïnspireerd door een speciale plek die ze vaak bezochten langs de Holy Cross-dijk aan de Mississippi-rivier.

"When I Rise" is een ouderwets liefdesliedje over echt herkennen hoe iemand je laat voelen en de kleine dingen die je doen beseffen dat het echt is. “Pissin on the Moon heeft een feestelijke sfeer met een gitaarsolo die is geïnspireerd op de chicken pickin op een aantal oude Emmylou Harris-nummers.

Tussen Sanguinetti's muzikaliteit en Rose's ervaring in het schrijven van liedjes met professionals als Marvin Etzioni en Jonah Tolchin, is er een ongelooflijke symbiose die tot uiting komt in hun liedjes.


tracks:

01 Pelican
02 When I Rise
03 Pissin On The Moon
04 The River's Gone