© Rootsville.eu

Alabama 3 (UK)
tiltle: Step 13
music: Electro
release: september 24, 2021
label: Submarine Cat Records Records
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Alabama 3

© Rootsville 2021


Alabama 3 is een Britse muziekgroep die in 1995 werd opgericht in Brixton, Londen. Hun geluid combineert elektronische pop met elementen van country- en bluesstijlen. Hun nieuwste album "Step 13" is reeds het 13de in rij. Voor de ontdekkers zoals mezelf heeft de groep ook iets weg van de Zwitserse electro band Yellow ontstaan in de late zeventiger jaren.

Alabama 3 is een popband, een punk rock, blues en country techno situationistische crypto-marxistisch-leninistische electro band. We gingen nooit op X Factor of Pop Idol of Stooge Quest. We deden het op de ouderwetse manier; In 1996 gaven we een groot oud feest en nodigden we al onze vrienden uit. We namen een handvol vloeipapier en een half dozijn discokoekjes en verzon het toen we verder gingen. Geffen platen kocht het..! voor een miljoen dollar! We hadden nooit een zelfbenoemde quango van afgematte vampiers nodig om ons te vertellen hoe we de blues moesten zingen... we hebben MOJO. We hebben de macht om de doden op te wekken.

De afgelopen jaren zijn door o.a. het overlijden van bandlid Jake Black, kort daarop gevolgd door corona, behoorlijk bewogen geweest voor de band. De frustraties werden er echter uitgespeeld op het nieuwe album, dat deels werd opgenomen tijdens de eerste lockdown fase.

Ze hebben geprobeerd ons tegen te houden. Vele, vele malen. Ze zeggen dat we gedegenereerd waren, zedenbederf, ze zeggen dat we te politiek, te gekunsteld, te lelijk waren. We zijn erin geweest en we zijn eruit geweest. In en uit de hitlijsten, in en uit de mode, in en uit revalidatie. We zijn gevild en we zijn geslagen... en weet je wat? Het maakt ons niets uit. Omdat we nooit zullen stoppen. We gaan gewoon door met het uitbrengen van platen en het geven van shows. Als predikanten in de First Presleyterian Church of Elvis the Divine weten we dat het feest nog niet voorbij is. Niet voordat je op het toilet zit in een grote luier met een ranzige quarter pounder in je, dikke, koude, dode, dode, met smaragd ingelegde hand.

In hun bio spreken ze ook over country en blues waarbij deze invloeden wel hoorbaar zijn in nummers als "Petronella Says", en de ballads "Somebody/Somewhere" "Every Time I See A River". Afsluiter is de Dylan-achtige folksong "Song For Aubrey".

tracks:

01. Whacked
02. Yolanda
03. The Lord Stepped In (Taking Back Control)
04. Petronella Says
05. Rise Up
06. Tranquilize
07. If Thery Ring Your Bell
08. Every Time I See A River
09. Night Tripper in the Traphouse
10. Somebody/Somewhere
11. Lifted
12. They Shoot Horses
13. Song For Aubrey