© Rootsville.eu

Alex Lopez (US)
tiltle: Rising Up
music: Bluesrock
release date: may 07, 2021
label: MareMil Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Alex Lopez

© Rootsville 2021


Alex Lopez is een veelgeprezen gitarist, productieve songwriter en opkomende artiest die bekend staat om zijn opwindende live-optredens. Alex behoort tot de lichting van de nieuwe blues. Hij werd geboren in het hart van Rock n Roll Cleveland, Ohio en begon keyboards te spelen voordat hij werd geïnspireerd door Britse blues en rockbands om de gitaar onder de knie te krijgen. Beïnvloed door grootheden als Eric Clapton, Jimmy Page en Jimi Hendrix, bracht Alex zijn jonge volwassenheid door met optredens in clubs en het opnemen van originele liedjes in kleine studio's terwijl hij zijn songwritingvaardigheden bijschreef. Sinds zijn verhuizing naar Florida om naar de universiteit te gaan, heeft Alex jarenlang als zanger en leadgitarist van de razend populaire rockband Reminiscion gewerkt voordat hij in zijn eentje uitkwam .

Alex Lopez opent zijn nieuwe album en 5de album "Rising Up" met "Light It Up", een vurig nummer en ideale opener, ook al zullen zowel de textuur als het geluid bekend voorkomen bij iedereen die met een vlag zwaait voor bluesrockacts. Ondanks zijn voorspelbaarheid laat Lopez zien waarom hij erin is geslaagd een niche in de indiemuziekwereld te veroveren met dit beslist retro, hoewel beproefde geluid.

Het titelnummer van het album is een van de piekmomenten. 'Rising Up' haalt veel uit zijn percussie en een klein beetje funk. Lopez spant zijn muzikale spierballen gedurende dit stuk en de enorme variatie die in zijn gitaarspel is verwerkt, kan niet anders dan indruk maken op iedereen behalve de meest cynische luisteraars.

De akoestische momenten van "Mountain Rain" zijn een duidelijke draai van 180 graden ten opzichte van het voorgaande materiaal. "Mountain Rain" onthult meer van Lopez 'indrukwekkende talenten - zijn spel omvat een breed scala aan keihard elektrisch gitaarwerk en ontspannen melodie zoals te horen in dit nummer. Lopez en de band werken goed in het zweet met de ravotten met R&B getinte track “Blues in My Groove”. Het is gebouwd op de achterkant van een ander memorabel ritmesectie-optreden, maar Lopez 'gitaarwerk past stap voor stap bij hen.

Afsluitend is er "Smile", een nummer dat hij schreef toen hij amper 16 was. Eentje dat ook is terug te vinden op zijn 2de album.

tracks:

01 Light It Up
02 Paradise
03 Rising Up
04 Not This Time
05 I'm Always Wrong
06 Even Up The Score
07 Anymore
08 Mountain Rain
09 Blues In My Groove
10 Falling
11 Smile