© Rootsville.eu

Altered five Blues Band (US)
tiltle: Holler If You Hear Me
music: Blues
release date: september 03, 2021
label: Blind Pig Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Altered Five Blues Band

© Rootsville 2021


"Altered Five Blues Band" maakt blues met een opschepperige stomp van barrelhouse grit. Mijn eerste kennismaking was er in 2017 met het album "Charmed & Dangerous" waardoor ze in 2018 voor een Blues Music Award werden genomineerd. Het nieuwe album "Hoiller If You Hear Me" werd opgenomen in vijf dagen in Nashville, TN en geproduceerd door drievoudig Grammy-winnaar Tom Hambridge.

de 13 originele nummers tonen de behendige songwriting van de band, Taylor's machtige baritonstem en het intuïtieve muzikale samenspel van de andere bandleden. Ook mondharmonica virtuoos Jason Ricci voegt zich op vijf tracks bij de groep wat toch als een meerwaarde kan worden ervaren.

Met opener "Holler If You Hear Me", krijgen we een mix van diverse stijlen, een geweldige riff, piano en expressieve zang worden ondersteund door de harpvaardigheden van Jason Ricci. De structuur en helderheid van de productie zorgen er ook voor dat we elke snare beat en baspluk kunnen horen en het maakt dit nummer nog sterker. "Guilty Of A Good Time" begint met geweldige gitaar als Jeff Taylor het verhaal van ongevaarlijke feestliefhebbers verkoopt, de riff lijkt erg op Robert Johnson's "Stones In My Passway", maar blijft ook een geweldig nummer.

Het met Blues-rock gevulde "Full Moon, Half Crazy" laat gitaar, bas en Hammond combineren met de zang om bite te geven aan een uitstekend nummer dat minstens zes keer moet worden beluisterd om de vaardigheden van elk bandlid te horen en dan als zodanig een ervaren eenheid. "Where's My Money" grijpt terug naar het jazz/blues-tijdperk.

"All Suit, No Soul" doet de funky blues herleven. "I Got All I Need" kan je ondanks alle instrumenten toch ook een beetje als bluesrock ervaren. "In The Name Of No Good" is een rocky blues met een geniale baslijn als, zoals we nu verwachten, hoge kwaliteit zang, gitaar en toetsen. "Leave Before I Let You Down "gebruikt een paar versleten bluesstijlen, maar omdat de band het vermogen heeft om er nieuw leven omheen te weven, is en blijft het fun. " Big Shout Out" noemt zowat iedereen die ertoe doet in de wereld van de blues terwijl de band het album afrondt met nette bas en harp gelaagd over het gevestigde ritme.


tracks:

01. Holler If You Hear Me
02. Guilty Of A Good Time
03. If You Go Away (She Might Come Back)
04. Holding On With One Hand
05. Full Moon, Half Crazy
06. Where’s My Money
07. All Suit, No Soul
08. I Got All I Need
09. Clear Conscience, Bad Memory
10. In The Name Of No Good
11. Leave Before I Let You Down
12. Fifteen Minutes Of Blame
13. Big Shout Out

musicians:

Jeff Taylor: vocals
Jeff Schroedl: guitar
Raymond Tevich: keyboards
Mark Solveson: bass
Alan Arber: drums
Jason Ricci: harmonica (tracks 1,3,4,6,13)