© Rootsville.eu

Angela Wrigley Trio (US)
tiltle: You Don't Know What Love Is
music: Jazz
release date: june 18, 2021
label: Cellar Music Group
promotion: Lydia Liebman Promotions (Bari Bossis)
info artist:
Angela Wrigley Trio

© Rootsville 2021


"You Don't Know What Love Is", het debuutalbum van de volmaakte zangeres en componiste Angela Wrigley en haar pittige Angela Wrigley Trio. De groep presenteert een verzameling materiaal dat het jazzgenre overstijgt, met Angela's verbluffende vocale prestaties die alleen worden geëvenaard door het voortreffelijke samenspel van haar A-lijstband. Het Angela Wrigley Trio bestaat uit drie muzikale cohorten en vrienden: Angela Wrigley op zang, piano en Rhodos; Derek Stoll op bas, piano en orgel; en Dave Lake op drums. Bovendien bevat het album geweldige bijdragen van percussionist Bob Fenske, alt- en tenorsaxofonist Cory Weeds, trompettist Vince Mai en trombonist Rod Murray.

Op basis van jazzstandaarden, rockhits en popklassiekers heeft het Angela Wrigley Trio een oeuvre gecreëerd dat op een ingewikkelde manier het verhaal beschrijft van liefde en verlies, hoop en verlangen, en wat het betekent om diep en echt 'verliefd' te zijn. Angela's eigen composities beschrijven deze gevoelens met een aangrijpende nauwkeurigheid, en met de toewijding van haar bandleden geeft ze een emotionele en oprechte weergave van wat het betekent om diep lief te hebben gehad en te hebben verloren. Veilig bedacht en opgenomen tijdens de turbulentie van het afgelopen jaar, staat "You Don't Know What Love Is", net als de jazz-kunstvorm zelf, als een bewijs van toewijding en innovatie te midden van grote tegenspoed.

"You Don't Know What Love Is" begint met een originele compositie van de bandleider. “How Did I Get Here” zet de toon voor de rest van deze soulvolle release met zwoele vocalen van Wrigley en een Latin-getinte solo-sectie met prachtige improvisatie van Cory Weeds en Vince Mai. Wrigley merkt op, dit nummer geeft het gevoel weer van "wanneer je je een beetje rusteloos begint te voelen, een beetje wrokkig, klaar voor het volgende". Het album gaat verder met de door Wrigley geschreven "Crazy Fool", die ook de eerste single van het album is. De gepassioneerde refreinen van de bandleider zweven over strak georkestreerde ritmische accenten en jabs uit de ritmesectie en creëren een sensuele sfeer die past bij de tekst van het stuk.

Het Angela Wrigley Trio geeft een rapsodische energie aan hun interpretaties van liedjes die beroemd zijn geworden door een diverse groep artiesten zoals Billie Holiday, Sade en zelfs Incubus. Wrigley's bewerking van "Lover Man" voegt een relaxte groove toe aan het nummer dat populair werd gemaakt door Lady Day. Weeds neemt een meesterlijke solo over de vorm en accentueert smaakvol de melodie van mevrouw Wrigley. In navolging van het thema liefde en verlangen, levert Wrigley een mooie, genuanceerde vertolking van Hoagy Carmichael's "I Get Along Without You Very Well". Wrigley merkt op dat dit nummer bijzonder goed lijkt te resoneren gezien het enorme verlies dat velen van ons het afgelopen jaar hebben meegemaakt. Wrigley's melodieuze overpeinzingen en Vince Mai's 'fluweelzachte gedempte trompet passen perfect bij de ironische insinuaties van' Tiny Glasses ', de weelderige melodie leidt naar de felgekleurde swing van de solo-sectie, met prachtige improvisaties van Rod Murray en Vince. Mai over de akkoordwisselingen van de aloude klassieker “All of Me”.

Wrigley demonstreert de pure kracht van haar zang met het afsluitende nummer "You Know My Name" van het album. Gepopulariseerd als het themalied van de 007-film "Casino Royale", brengt Wrigley een vleugje mysterie en speelse intriges naar dit energieke stuk, waarmee de release op een hoog niveau wordt afgesloten. De humeurige bonustrack (digitaal / streaming) van het album "You Stepped Out of a Dream" bevat een met neo-soul doordrenkt arrangement van de populaire standaard. Een omgevingsgeluidsveld barst uit in een dramatische en textuurverklaring van de melodie van Wrigley, gecombineerd met de lichte samba van de brug van de melodie en afgesloten met een improvisatie die teruggaat naar de sfeer.

 

tracks:

1. How Did I Get Here 4:19
2. Crazy Fool 4:09
3. Smooth Operator 5:16
4. I Get Along With You Very Well 6:09
5. Lover Man 4:04
6. You Don't Know What Love Is 5:40
7. Longing Times 3:49
8. Drive 4:23
9. Tiny Glasses 3:00
10. You Know My Name 5:49

Bonus Track (Digital/Streaming)

11. You Stepped Out of a Dream