© Rootsville.eu

Anna Elizabeth Laube (US)
tiltle: Annamania
music: Americana
release date: april 2021
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: Anna Elizabeth Laube

© Rootsville 2021


Ondanks de donkere periode waarin we leven en in het vooruitzicht de kerstmis sterren aan de hemel is er ook in januari de nieuwe release van Anna Elizabeth Laube die ons de nodige warmte zal komen te brengen. Anna Elizabeth Laube is een multi-instrumentalist, songwriter en producer. Geboren in Iowa City, IA, en opgegroeid in Madison, WI, nam Laube haar eerste plaat op, Outta My Head, nadat ze was verhuisd naar Californië. Nadien volgde nog "Pool All The Love * Pool All The Knowledge" waarna in 2016 ze met "Tree" binnenkwam op #1 in de Euro Americana Charts.

Op 22 januari 2021 volgt er haar nieuwe album "Annamania" met daarop 12 originals. Enkel "Time To Move On" van Tom Petty werd geselecteerd als cover voor dit album. Haar nieuwe retrospectieve album, Annamania, is een zorgvuldig uitgekozen verzameling van liedjes van haar vorige vier studioalbums - Outta My Head (2006), Pool All The Love * Pool All The Knowledge (2009), Anna Laube (2015, uitgebracht kort voordat ze haar volledige naam begon te gebruiken) en Tree (2016).

Bovendien bevat Annamania nog drie andere nummers: een piano en van Tom Petty's ‘Time To Move On’, opgenomen met John Turman,een lid van de Seattle Symphony, ‘I'm Gone’, een garage rock deuntje,onlangs te zien in de Netflix-show Locke & Key en ‘Jardim da Estrela’, een gloednieuw nummer geïnspireerd op Laube's recente tijd doorgebracht in Lissabon, Portugal, met Chris Joyner op accordeon.

Vrolijk opent ze met het country deuntje "Sweet Boy from Minnesota" waarna de deep ballad "Time to Move On" plaats maakt voor een serieuze dosis en diepgaand sentiment. Met het bombastisch aanvoelende "If You Build it" gaat Anna Elizabeth dier volledig de Tom Waits tour op al voelen we ons dan weer ontzettend vrolijk met het daaropvolgende "Oh My! (Oh Me Oh Me Oh My)". Dan is het Portugal time met het reeds vernoemde "Jardim da Estrela" en met deze tuin der stereen samen met de heerlijke accordeon grooves weet ze ons meteen te pakken.

Heerlijk jazzy is dan weer "Sunny Days" en met het afsluitende "Tree" bevestigd deze Anna Elizabeth Laube dat ze van onschatbare waarde is in de werled van singer-songwriters.

tracks:

 1. Sweet Boy From Minnesota
 2. Time to Move On
 3. All My Runnin’
 4. If You Build It
 5. Oh My! (Oh Me Oh Me Oh My)
 6. Jardim de Estrela
 7. Already There
 8. Beautiful Boy
 9. Sunny Days
 10. Hippy Boyfriend
 11. I’m Gone
 12. Please Let It Rain In California Tonight
 13. Tree