© Rootsville.eu

Annie Gallup (US)
tiltle: Oh Everything
music: Singer-songwriter
release date: august 06, 2021
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Annie Gallup

© Rootsville 2021


Annie Gallup is een Amerikaanse singer-songwriter en dDe dochter van een houtbewerkende vader en een zeefdrukmoeder. Gallup studeerde moderne dans en ballet toen ze opgroeide in Ann Arbor, Michigan. Ze studeerde af met een kunstdiploma aan de University of Michigan "School of Art" voordat ze naar Kentucky, de staat Washington, North Carolina en Massachusetts verhuisde. Ze woont momenteel in Santa Barbara, Californië.

Voor haar eerste openbare optreden in 1988, werkte Gallup als kok op een jacht, ontwerper van trouwringen en massagetherapeut. Gallup heeft tien cd's met originele nummers als soloartiest en zeven met Peter Gallway als het duo Hat Check Girl. In 2001 ontving ze een projectsubsidie ​​van ArtServe Michigan/Michigan Council of the Arts and Cultural Affairs om haar theaterstuk Stay Me With Flagons te creëren en uit te voeren, die oorspronkelijk Skinny Arms heette, is winnaar van Kerville New Folk (2002) en winnaar van Napa Valley Music Festival (1999). Haar lied "Circle" werd gedekt door Chuck Brodsky op zijn album Radio. Ze coverde Rachel Bissex's nummer "Angel" op de tribute-plaat Remembering Rachel: Songs Of Rachel Bissex (2005). Gallup en Gallway trouwden op 1 maart 2014.

Deze "Oh Everything" is na het uitbrengen van "Kiss Me Quick" als "Hat Check Girl", met haar man Peter Gallway, nu opnieuw een solo album. Samen met Peter en Harvey Jones produceerde ze deze "Oh Everything" zo haar 13de solo album. Over "Oh Everything", zegt Annie: "Dit afgelopen jaar, het jaar van de pandemie, was alles en het tegenovergestelde. Ondergedompeld in de wereld en tegelijkertijd geïsoleerd van de wereld; er gebeurt zoveel, er gebeurt zo weinig. O, alles. Ik heb niet goed geslapen. Maar slapeloosheid plus isolatie is gelijk aan de luxe van tijd om na te denken. De meeste van deze nummers waren een spin-off van woelen en draaien in het donker. Het raam van de kamer waar ik ben afgezonderd kijkt uit op een oude esdoorn (knoppen, dan weelderige groene bladeren, dan schitterend rood en geel, dan kale takken, dan weer knoppen) waar kraaien zich verzamelen.

De kraaien hoorden me vroege versies van deze liedjes uitwerken en lachten. Kraaien, die grappenmakers, overlevenden, aaseters, bedriegers die tegenspoed in voordeel kunnen draaien, een allegorie voor de passage waarin deze opname is gemaakt. En zo verschijnen er kraaien op de omslag. En nu we het toch over tegenslagen hebben: Harvey Jones, de in Engeland geboren, in New York gevestigde krankzinnige genie van de kunstzinnige synthesizer, was wegens de pandemie op miraculeuze wijze beschikbaar en bereid om dit project op zich te nemen. Peter Gallway en ik namen de nummers hier aan de kust van Maine op en dropten de nummers vervolgens in de studio van Harvey in New York, waar hij de wilde, suggestieve, intuïtieve, inventieve, mooie en geestige soundscapes creëerde die je op dit project hoort. Oh Everything.....

tracks:

01 Magic Saved Me
02 Rockabye
03 Sleeplessness
04 Little Theater
05 Forget Me Not
06 Who Hurt You
07 Everybody Wants To Take Her Home
08 Tallahassee
09 Nothing/Everything
10 I Dreamed
11 A Long Way To Go
12 Make No Mistake
13 Portrait Of The Artist As A Young Punk