© Rootsville.eu

Annie Keaton (US)
tiltle: Bristol County Tides
music: Americana - Blues
release date: may 07, 2021
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Annie Keaton

© Rootsville 2021


"Bristol County Tides" is het nieuwe album van de Amerikaanse singer-songwriter Annie Keaton. Met haar 8ste album bevestigd Annie Keaton haar rol als een begenadigd verteller, iemand die een vreugdevolle zomermiddag kan oproepen het ene moment, en het volgende moment je hart openbreken. Authentiek, soulvol, intiem, bitterzoet en expansief, in de vijftien nummers die Bristol County Tides speelt de luisteraar op een reis vol vreugde en hartzeer.

De vrolijke melodieën zoals ‘Marigold’, ‘Hank’s Saloon’, ‘Third Street’ en ‘Lucky 13’ bieden branie, grit, goede tijdgevoelens en verleidelijke ziel terwijl ballades als ‘Half Mast’, ‘Kindness’ en ‘Goodbye’ direct in het hart slaan met poëtische teksten en warmte. ‘Kindred Spirit’ is misschien wel een van Keating's sterkste nummers tot nu toe, met zowel een soulvolle als een pakkende sound. "Bristol County Tides" roept een warme zomeravond op met het getij, kabbelende golven op de kade, koud biertje in de hand.

Liefst 15 nieuwe originals vinden we terug op dit album. UIteraard betreft het hier een pandemisch album van ontwaken en inspiraties die zowel universeel als diep persoonlijk aanvoelen, "Bristol County Tides" vertelt een suggestief verhaal over liefde, verlies en vinden wat is het belangrijkst in onzekere tijden. De albumhoes biedt een schilderij van de weg de kunstenaar en haar familie trokken zich terug tijdens de eerste maanden van de pandemie (in Bristol County, Massachusetts).

De inspiratie voor alle liedjes werd daar geboren,
temidden van de stijgende en dalende getijden in een idyllische boerderij aan de kust van de stad New England, waar diepe verbindingen werden gesmeed temidden van tijden van isolement. Ons meenemen op een reis van Brooklyn naar de kust, de rivier naar de zee, ontwaakte een kunstenaar levert vijftien mooie, tedere nummers die een hart veroveren dat langzaam oplicht op de van binnen en voel net zo waar als de getijden zelf.

Op het album laat ze zich begeleiden door Teddy Kumpel, Richard Hammond als bassist, drummer Steve Williams en aan de keys Todd Caldwell. Een collectief waarbij de warmte zo van de muziek afstraalt en waarbij de nodige onthaasting uit deze hecktische periode lijkt te lukken, mede door de ietwat rauwe maar toch warme klankkleur van Annie Keaton.

tracks:

01. Third Street
02. Kindred Spirit
03. Marigold
04. Nobody Knows
05. Blue Moon Tide
06. Half Mast
07. High Tide
08. Kindness
09. Hank’s Saloon
10. Song for a Friend
11. Doris
12. Bittersweet
13. Lucky 13
14. Shades of Blue
15. Goodbye