© Rootsville.eu

Bad Temper Joe (D)
tiltle: One Can't Wreck It All
music: Acoustic Blues
release date: 2021
label:
Timezone Records
info artist: Bad Temper Joe


© Rootsville 2021


Ik ben al jaren van van Bad Temper Joe. De man weet altijd leuke dingen uit zijn blueshoed te toveren, zoals zijn laatste telg “One Can’t Wreck It all”. De man vertoeft ook regelmatig in onze contreien zowel solo als in duo met onze eigenste Fernand Zeste. Altijd een aanrader.

Zijn nieuwste mag er trouwens ook wel zijn. De cd begint met de snelle boogie "The Night Johnny Cash Quit Doing Pills" en pakt je direct bij de ballen. Een andere klank met "Early Morning Blues": harmonica, subtiele drums en achtergrondzang voremen hier de hoofdmoot en je mag daar gerust het prima gitaarspel aan toevoegen. Een kleine verrassing wacht de luisteraar met “Hole In My Pocket”, een song gitaar, harp en zang met echo en door nagalm zwaar vervormd. Het nummer boeit omdat het duidelijk anders is qua klank en presentatie en interessant is. Dan volgt een ragtime met "Don't Mess With A Mule". Snel gitaarpicking, ritselend wasbord en het advies om de drank trouwens te laten staan ​​en de pap in alle rust door te slikken en je mond te houden.

Dan violgt het titelnummer "One Can Wreck It All", een langzame blues. Na de slopende bluesberichten in het vorig nummer,  is "Crazy World" de eerste ballad op het album. De harp, de gitaar en een geluid dat precies afkomstig is uit een Amerikaanse canyon - heel fijn. Met “Wishing Well” krijgen we weer een ietwat donkere blues. Na zoveel somberheid volgt dan een gitaarboogie. "Me and My Rockingchair" is een snel gepickte blues ingelegd met slide slide-stukken en tot leven gebracht met subtiele drums. Zo kunt u genieten van de pensionering met een goed ingestudeerd en snel nummer. "I’ll never Get Well No More" gaat veel langzamer. Een rustig nummer met een beetje fingerpicking, er is niet veel nodig om de blues te spelen.

"If Her Hair Ain’t Longer Than Mine"  is wederom een ​​boogie, die actief wordt ondersteund door drums en harp. Het laatste nummer van Bad Temper Joe's album "One can wreck it all" is de ballad "The Promise". Het is een gevoelig gitaarstuk, een zelfreflectie op de belofte om het in de toekomst beter te doen. De sound van het nummer is fantastisch met de fingerpicking  gitaar op de voorgrond en een brullend geluid dat vanaf de achtergrond opduikt. Joe levert hier alweer en fijn stukje muziek af !

Tracks:

01. The Night Johnny Cash Quit Doing Pills
02. Early Morning Blues
03. Hole In My Pocket
04. Don't Mess With A Mule
05. One Can Wreck It All
06. Crazy World
07. Wishing Well
08. Road Works Rock
09. Me And My Rockin' Chair
10. I'll Never Get Well No More
11. If Her Hair Ain't Longer Than Mine
12. The Promise

Musicians:

Bad Temper Joe: vocals, guitars, piano, foot stomping, kettledrum
Washboard Wolf: washboard, kick drum, percussion
Ian Andrews: vocals, kettledrum
Moritz “Moe” Herrmann: vocals, kettledrum
Marcel Rahe: harmonica, vocals
Alexander Scholten-Luchsen : piano, vocals