© Rootsville.eu

Bariton Loco (B)
tiltle: Down Below (EP)
music: Surf
release date: 2021
label: Rootz Rumble
info artist: Bariton Loco


© Rootsville 2021


In het huis waar de helaas heengegane "The Wild Ones" en "WB & The Mercenaries" thuis hoorden komt sinds enige tijd een nieuwe lichting naar voor. We beschreven al het debuutalbum "The Ragged Roses" met als frontvrouw Katrien Van Proeyen en nu is er de debuut EP van "Bariton Loco" Ook in deze surfformatie herkennen we bekende gezichten zoals Kasper Van de Ponseele (Bluebird) op gitaar, Faust Declercq op gitaar en percussie, Lieven Declercq op drums (WB & The Mercenaries) en Danté Declercq op basgitaar. Een ganse familie Delercq'jes dus.  

Met deze "Bariton Loco" verhuizen we van de oevers van de Leie naar de surf stranden van Californië en duiken we zo recht de wereld van Dick Dale en Link Wrayin aka de "Surf Era". De helaas maar 4 nummers van deze "Down Below" werden alle vier geschreven door bassist Danté Declercq. Geen covers dus maar 4 verfrissende originals die alle Corona zorgen als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Surf mzuiek ten beste!

Het uiteindelijke bestaan van dit 4-tal kwam er in de nest van de "Missy Sippy" te Gent en met deze club als voedingsbodem kan het alleen maar goed zijn. Het debuut “Down Below” van Bariton Loco blaast alle verwachtingen van een propere ‘Beach Boy sound’ in de surfrock omver! Deze vierkoppige formatie brengt de rauwheid en finesse uit de instrumentale jaren ’50 en ’60 terug en schuwt hun roots in het hardere werk niet. Denk aan de sound van Link Wray, de attitude van The Cramps en de klasse van Mancini.

Opgericht ten huize Declercq in 2019, brachten ze hun eerste show in de blues club Missy Sippy te Gent, waar nu ook de EP-release plaatsvindt. De lange (verplichte) concert-stilte die volgde heeft de gebroeders Danté en Faust er niet van weerhouden een korte duivelse EP te fabriceren die de live energie van Bariton Loco op plaat brengt. Wat je kan verwachten van “Down Below”: gemene twangy gitaren, een snijdende bass six, rauwe doordrijvende drums en een goeie schep fuzz. “Down Below” is de ideale soundtrack voor je eigen slasher horror film. Niet van de poes en klaar voor Sjock!!!

tracks:

  1. Down Below
  2. Low Tide
  3. Ghost Pepper
  4. Blood Flood