© Rootsville.eu

Ben Reddell Band (US)
tiltle: LA Baby (EP)
music: Country
release date: july 09, 2021
promotion: KG Music Press
info artist: Ben Reddell

© Rootsville 2021


De in Texas geboren en opgegroeide Ben Reddell heeft naam gemaakt in de LA-rootsmuziekscene. Hij speelde bas in Leslie and the Badgers, de band van Elijah Ocean, op Rod Melacons Southern Gothic-album, en meest recentelijk met GospelbeacH. Reddell heeft ook jarenlang de Ben Reddell Band geleid, optredens over de stad gespeeld en in 2012 een EP uitgebracht, The Big Dang Deal.

De band ging in december 2019 aanvankelijk de studio in om te beginnen met het opnemen van ¡LA Baby! We weten natuurlijk allemaal wat er daarna gebeurde, en de rest van de plaat moest op afstand worden afgemaakt. Niet de meest ideale, maar Reddell wilde het voor elkaar krijgen. De pandemie leidde ook tot het verdwijnen van Reddells rollen als muzikale promotor en studiomanager, maar het had wel een voordeel.

De muziek van Reddell weerspiegelt het kleine stadje Texaan in hem en versmelt het met zijn stadsleven in Los Angeles. L.A. Record vergeleek zijn stem met Guy Clark en Townes Van Zandt en noemde het ... net zo verweerd en wereldvermoeid als elke klassieke Texaanse troubadour.

Elijah Ocean, een oude vriend en muzikale partner, hielp Reddell met het arrangeren van de muziek op het album en leende zijn basvaardigheden. Het vrolijke, tikkende "My Baby" opent de plaat. "Cocaine" is een scherper nummer met een country-rock vibe. Het verhalende nummer "Tumbleweed" vertraagt ​​het en het zoete geluid van het pedaalstaal wordt afgewisseld met de raspende baritonstem van Reddell.

De tekst en melodie op 'Bar Blues' doen denken aan een nummer van Tom T. Hall of Robert Earl Keen, terwijl de accordeon op 'If You Love Her and You Need Her' en 'Good Thing' je in je stoel zal doen bewegen als je bent niet al op de dansvloer. 'Good Things' is geschreven toen hij naar de buurt van Boyle Heights verhuisde. Het is een weerspiegeling van wat Ben zou horen in de heuvels als Norteño-bands ergens in de verte een feest zouden spelen. Maar het is ook geïnspireerd door zijn jeugd toen hij opgroeide in Zuid-Texas. Het soort drankzuchtige Jim Morrison-refrein zet het zelfs nog meer in de LA-erfenis.

tracks:

01 My Baby
02 Cocaine
03 Tumbleweed
04 Twelve Bar Blues
05 If You Love Her and You Need Her
06 Good Thing
07 Hey