© Rootsville.eu

Benny Benack III & Steven Feifke Big Band (US)
tiltle: Season's Swingin' Greetings
music: jazz
release date: november 19, 2021
label:Cellar Music Group
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Benny Benack III

© Rootsville 2021


De veelgeprezen trompettist en zanger Benny Benack III bundelt de krachten met de aangekondigde pianist en bigbandleider Steven Feifke en markeert de eerste release als co-leiders voor deze twee goede vrienden en oude medewerkers. Deze veelbelovende vakantie-opname ziet de onnavolgbare samenvloeiing van Feifke's compositorische / arrangerende bekwaamheid en Benack's lyrische pen, wat resulteert in opzwepende arrangementen van tijdloze vakantieklassiekers en originele composities geschreven in de geest van het seizoen.

Dit Deluxe Edition-pakket van Season's Swingin' Greetings is het hoogtepunt van een 3-jarig proces, gebouwd op de visie van het componeren, opnemen en verfijnen van vakantiejazz-anthems voor een nieuwe generatie. Met sommige nummers die aanvankelijk in 2019 als EP voor La Reserve werden uitgebracht, gebruikten Feifke en Benack hun tijd tijdens de COVID-19-lockdown om extra nummers voor het album op te nemen, met weelderige strijkersarrangementen en extra momenten van lichtzinnigheid en deskundige instrumentale uitvoeringen. . Feifke herinnert zich de opwindende week voorafgaand aan de opnamesessie van 2019, toen Feifke en Benack een appartement in Manhattan deelden.

Terwijl Season's Swingin' Greetings de eerste release van Feifke en Benack als co-leiders markeert, hebben de twee een lange en vruchtbare geschiedenis van samenwerking, waaronder op Feifke's meest recente veelgeprezen release Kinetic, waarin Benack prominent aanwezig was naast Feifke's bigband.

De co-leiders zullen drie singles uitbrengen, waaronder een 29 oktober release van "Sleighride", de 19 november release van "Ma'oz Tzur" en de 17 december release van "When Christmas time Comes Around". De klassieke "Sleighride" werd mede georganiseerd door Benack en Feifke. Dit opgewekte arrangement demonstreert Benacks bliksemsnelle vaardigheid op de trompet, zwevend boven Feifke's doordachte harmonische refreinen. Feifke toont zijn immense melodische scherpte ook met een sublieme solo. De driedubbele brug en de melodieuze speelsheid van het duo vormen de basis voor een werkelijk innovatieve release. "Ma'oz Tzur" is een modern arrangement van een traditioneel Joods liturgisch gedicht, het duo brengt deze Chanoeka-klassieker naar het heden met een 3/4 power-ballad-gevoel binnen een prachtig bigband- en strijkersarrangement.