© Rootsville.eu

Betty Sue & The Hot Dots (D)
tiltle: A Coffee and A Cigarette
music: Rockabilly
release date:2021
info artist: Betty Sue


© Rootsville 2021


Betty Sue & the Hot Dots, Dit zijn geselecteerde klassiekers uit de tijd van pomade en Cadillacs, ergens tussen Janis Martin en Johnny Cash of rockabilly-grootheden als Johnny Burnette en Brian Setzer in.
Af en toe zijn er ook rockabilly-arrangementen van moderne hits en zelfs hun eigen nummers in het repertoire van de Dots.


De band, opgericht in 2015, reist sindsdien door heel Duitsland, bijvoorbeeld op de Golden Oldies in Wettenberg, op het Elvis Festival in Bad Nauheim, op het RockaBully Festival aan de Chiemsee of in de Wandelhalle Eisenach. In 2017 won Betty Sue de Special Award "Best Voice" op de Rockabilly Rumble in Pullman City. De eerste cd van de band kwam uit in 2018.

Drie jaar later wordt deze "A Coffee and A Cigarette als opvolger uitgebracht met wederom als leidraad onvervalste rockabilly en rock ‘n roll muziek. Samen met gitarist Mad Max en een ritme sectie bestaande uit drummer Buddy Schofield en bassist Ben M. belanden we terug in de werled van rock 'n roll, rockabilly en andere retro toestanden.

Op dit album concentreert het viertal zich grotendeels op het eigen werk met hier en daar enkele vakkundige interpretaties van covers. Een album dat in tien dagen is vastgelegd in de Mannheimse Rama studio en swingt als geen ander. Van opener "My Boy Elvis" over het met een hoog Bo Diddley gehalte titelsong "A Coffee and A Cigarette" tot aan "Lonesome Train" van Johnny Burnett, it's that rock 'n roll time again...

Tracks:

01 My Boy Elvis
02 A Coffee and A Cigarette
03 Try To Forget You
04 If I Go To Hell
05 Rockabilly Lady
06 Backdoorfriends
07 The Girl You Dreaming Of
08 Dance
09 Mr. Monster
10 Barefoot Baby
11 Lonesome Train
12 Flying Saucers Rock 'n Roll