© Rootsville.eu

Big Creek Slim (DK)
tiltle: Migration Blues
music: Acoustic Blues
release date: 2021
label: Straight Shooter Records (Peter Nande)
info artist: Big Creek Slim

© Rootsville 2021

 

Big Creek Slim, ook bekend als Marc Rune, is een bluesartiest die geboren en getogen is in Ikast, een klein stadje in Midden-Denemarken. Big Creek Slim is ondergedompeld in de pre-war countryblues van de Mississippi Delta.

Voor zijn nieuwste werk, brengt hij 28 originele tracks op zijn 2 nieuwste soloalbums “Migration Blues” en “Twenty-Twenty Blues”. Je hoort verbluffende uitvoeringen en een authentiek geluid. Zijn stem- en gitaarwerk weerspiegelen een beheersing van de kunstvorm die alleen voortkomt uit een combinatie van natuurlijke gaven en meedogenloze toewijding. Enkel een man en zijn gitaar.

Big Creek Slim is een viking met een ziel zo zwart als steenkool. De man ademt de Blues in al zijn vormen en zijn ietwat rauwe stem en zijn geweldig gitaarspel lenen zich wonderwel in deze vorm van akoestische blues. Alles heeft zowel te maken met de aard van de man als met de aard van de muziek.

Terzelfder tijd van, de release van "Twenty-Twenty Blues" wordt ook deze “Migration Blues” uitgebracht.  Ook dit album, bevat enkel origineel werk in dezelfde stijl. De muziek klinkt al even oud, maar zijn teksten blijven brandend actueel.

Het is meer dan duidelijk dat Big Creek Slim een thuis heeft gevonden in de Amerikaanse countryblues van voor de Tweede Wereldoorlog, de muziek van het verarmde Black America. De man schrijft zijn ergernissen weg in zijn muziek. Hij heeft het perfect evenwicht gevonden tussen de muziek uit een andere tijd, gemaakt door mensen van een andere huidskleur, maar sprekend met zijn eigen overtuiging en in de tegenwoordige tijd.

Big Creek nam “Migration Blues” op in 2019, nog voor de coronacrisis, een jaar waarin hij worstelde met residentieproblemen met de Deense overheid en andere persoonlijke uitdagingen die hem gefrustreerd lieten. “Migration Blues” bevat enkel en alleen maar originele nummers, en alweer just the man and his guitar. Actueel en persoonlijk en dit alles gegoten in zeer aangename countryblues.

De titels van de nummers zelf bieden een kijkje in de reis en verplaatsing die Big Creek ervaarde toen hij deze nummers schreef, waaronder 'Deportation Blues', 'Going To Bristol', 'Hard Times', 'Headless Chicken Blues', 'Ain' t Going Back to That Lonesome Place 'en' Working My Way Back Home '.

Big Creek zingt en speelt gewoon wat hij voelt en meemaakt en het is allemaal van een zeer hoog niveau. Twee platen in één keer uitbrengen? Is dat niet van het goede te veel? Wel voor mij alvast niet. Ik heb enorm genoten van deze twee albums en dat zult u zeker ook doen !

Tracks:

01. Hard Times
02. Demolition Man
03. Black Tammie
04. Working My Way Back Home
05. Landlord Blues
06. Hot Boiling Water Blues
07. Hyperborean Blues
08. Three Kind Words
09. Limeburg Blues
10. Headless Chicken Blues
11. Deportation Blues
12. Ain't Going Back Down To That Lonesome Place
13. Going To Bristol
14. Things Are Gettin' Better