© Rootsville.eu

Big Daddy Wilson (US)
tiltle: Hard Time Blues
music: Blues
release date: september 10, 2021
label: Continental Blue Heaven
promotion: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2021


Big Daddy Wilson, de gerespecteerde bluesman uit North Carolina, die naam maakte op de Europese scene met geprezen albums als "Love Is The Key" (2009), "Thumb A Ride" (2011), "I'm Your Man" (2013), "Time" (2015) en "Neck Bone Stew" uit 2017 heeft een bochtige weg bewandeld om eindelijk deze "Hard Time Blues" op te nemen. Met de release van "Deep In My Soul" in 2019 had Daddy Wilson het gevoel dat zijn muziek en carrière in stijl rond waren. Voor Big Daddy Zelf is het een trip van na 25 jaar thuiskomen. Er is ook in een kleinere versie als EP beschikbaar.

Het album Is een weerspiegeling van de tijd waarin we nu leven en alle zorgen die het leven brengt; Corona, armoede, onrecht en andere ontberingen. Het omarmt ook de verschillende stijlen van Big Daddy Wilson, Blues, Soul, R&B, Country en Gospel. Het is de bedoeling van Big Daddy Wilson met dit album was om een meer moderne kant van Big Daddy Wilson te laten zien. Om wat meer uit te reiken, om de Soul en R&B te gebruiken die mij door de jaren heen hebben beïnvloed. Maar ik wilde nog steeds trouw zijn aan de blues en mijn spirituele wortels.

Het album werd deels opgenomen in de "Repute Records London" in Stockholm en in Italië. Uitgezonderd "Yazoo City" en de titeltrack "Hard Time Blues" waarbij de credits gaan naar Eric Bibb zij de andere nummers van de hand van Big Daddy Wilson, al dan niet geschreven met bijstand. In 2021 wordt nu weer een grote stap gezet met de opname en release van “Hard Time Blues”. Een album dat evenzeer een sociaal statement als een muzikale ervaring mag worden genoemd. Onder leiding van producer Glenn Scott verkent Wilson nieuwe muzikale gronden en levert hij ongetwijfeld zijn beste en meest diepgaande werk tot nu toe, waarin zijn Edenton-roots gemakkelijk te herkennen zijn.

tracks:

1 Yazoo City
2 City Streets (Ps 23)
3 Hard Time Blues
4 Poor Black Children
5 Meatballs
6 He Cares For Me
7 Dearly Beloved
8 New Born
9 I Can’t Help But Love You
10 A Letter
11 Maybe It’s Time
126 Testimony
13 He Cares For Me (remix)