© Rootsville.eu

Big Daddy Wilson (US)
tiltle: Hard Time Blues (EP)
music: Blues - Soulblues
release date: september 10, 2021
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: Big Daddy Wilson

© Rootsville 2021


Voor iedereen onder ons, zeker de artiesten, is het wachten op het einde van de tunnel. Het licht van de tunnel is in zicht en dit bracht ook "Big Daddy Wilson" ertoe terug zijn warme soulblues stem op ons los te laten.

Big Daddy Wilson, de gerespecteerde bluesman uit North Carolina, die naam maakte op de Europese scene met geprezen albums als 'Love Is The Key' (2009), 'Thumb A Ride' (2011), 'I'm Your Man' ' (2013), 'Time' (2015) en 'Neck Bone Stew' uit 2017 hebben een bochtige weg bewandeld om eindelijk deze 'Hard Time Blues' op te nemen. Met de release van 'Deep In My Soul' in 2019 had Daddy Wilson het gevoel dat zijn muziek en carrière in stijl rond waren. Helaas vinden we maar drie nummers terug op dit kleinood maar zelfs met enkel 3 tracks weet hij ons weerom te raken.

“Hard Time Blues – Is een weerspiegeling van de tijd waarin we nu leven en alle zorgen die het leven met zich meebrengt….Corona, armoede, onrecht en andere ontberingen. Het omarmt ook de verschillende stijlen van Big Daddy Wilson, Blues, Soul, R&B, Country en Gospel. Een prachtig bluesnummer, gekruid met de spirit van Soul en R&B en gezegend met de Mojo van Glen Scott. Dit lied is ook gezegend met de Troubadour-geest: het verhaal van de grote Eric Bibb.

De derde (bonus)track is een cover van het Dylan-nummer Don’t Think Twice, It’s Alright dat Wilson deed als Corona/Covid tussen-dingetje voor youtube, en zo zijn we klaar voor een zomer vol met heerlijk weerzien...

tracks:

01. Hard Time Blues (4:57)
02. Maybe It's Time (3:33)
03. Don't Think Twice, It's All Right (Bonus Track) (4:28)