© Rootsville.eu

Blues Caravan (2020)
tiltle: Jeremiah Johnson - Whitney Shay - Ryan Perry
music: Blues
release date: january 29, 2021
label: Ruf Records
info artist: Blues Caravan

© Rootsville 2020


Door de Corona pandemie loopt zowat alles in het honderd. Nu we de namen kennen van Ruf's Blues Caravan 2021 kwam enkele dagen geleden het album uit van de editie 2020. Helaas hebben we Jeremiah Johnson, Whitney Shay en Ryan Perry samen niet kunnen waarnemen op onze podia. Hopelijk, alhoewel ook twijfelachtig, hebben we met de muzikanten voor de editie van de Blues Caravan 2021 meer geluk. Voor dit jaar zijn onze eigenste Ghalia Volt, Eliana Cargnelutti en Micky Bkorkloff geselecteerd. Van Ghalia hebben we reeds einde 2020 haar nieuwste album "One Woman Band" gerecenseerd.

Whitney Shay (Stand Up!) en Ryan Perry (High Risk, Low Reward) brachten in 2020 een persoonlijk nieuw album uit, Jeremiah Johnson (Heavens To Betsy)(Unemployed Highly Ennoyed) presteerde het zelfs om er twee op de markt te brengen. Op het album van 2020 vinden we 14 nummers terug en openen ze met "Let's Work Together" dat we met z'n allen wel kennen van "Canned Heat" al was dit op zich al een cover van Wilbert Harrison die het nummer uitbracht in 1962.

Na Howlin' Wolf's "Evil is Going On" komen we uit bij "High Risk, Low Reward" uit het laatste album van Ryan Perry en "Stand Up" van Whitney Shay. Beiden waren ook de titeltracks van hun albums. Zoals gebruikelijk komen de drie muzikanten afzonderlijk ook aan bod zoals "Love's Creeping up on You" en "A Woman Rules the World" waarna het de beurt is aan Jeremiah Johnson om met de nummers "White Lightning" en " Showdown", beiden uit "Heavens To Betsy" en "Blues in Her Eyes"

Afsluiten doen ze gezamelijk met als opmerkelijke outswinger Bob Seger's "Old Time Rock 'n’ Roll". Nog voor de liefhebbers, op de DVD vinden we maar liefst 26 nummers terug. Van ganser harte hopen we dat Ghalia Volt, Eliana Cargnelutti en Micky Bkorkloff dit jaar meer geluk hebben...gelukkig hebben we de deelnamers van "Blues Caravan 2020" afzonderlijk toch al kunnen beleven in het verleden.

tracks CD:

01. Let's Work Together (Live)
02. Ain't Afraid to Eat Alone (Live)
03. Evil is Going On (Live)
04. High Risk, Low Reward (Live)
05. Stand Up! (Live)
06. Love's Creeping up on You (Live)
07. A Woman Rules the World (Live)
08. White Lightning (Live)
09. Blues in Her Eyes (Live)
10. Showdown (Live)
11. Good Man Good Woman (Live)
12. Gotta Serve Somebody (Live)
13. Cherry Red Wine (Live)
14. Old Time Rock 'n’ Roll (Live)

musicians:

Jeremiah Johnson - Vocals, Guitar
Whitney Shay - Vocals
Ryan Perry - Vocals, Guitar
Roger Inniss - Bass
Amanda Dal  - Drums