© Rootsville.eu

Bob Corritore & Friends (US)
tiltle: Spider in my Stew
music: Blues
release date: 2021
label: Vizztone Records
info artist: Bob Corritore


© Rootsville 2021


Alweer een spraakmakende release in de vorm van “Spider In My Stew”, de nieuwste schijf  van mondharmonicaspeler, songwriter, producer en allround levende link naar het klassieke Chicago-Blues-tijdperk, Bob Corritore. Fans van moderne blues hebben geen introductie meer nodig. De man en zijn muziek zijn genoegzaam gekend. Als je de waarde van een project alleen aan de hand van de bijdragers kunt beoordelen, is “Spider In My Stew” een plaat om van te genieten. Gastmuzikanten zijn onder meer Sugaray Rayford, Lurrie Bell, John Primer, Alabama Mike, Johnny Rawls, Bob Margolin, Junior Watson, Kid Ramos en nog veel meer om op te noemen.

De opener "Tennessee Woman" (met Oscar Wilson) zorgt voor een frisse wind van heerlijk schuifelende, stoffige blues. Wervelende percussie , knap barrel-house piano en Corritore’s harmonica geven cachet aan het nummer. Dit is eersteklas werk van muzikanten die helemaal thuis zijn in hun materiaal. 'Soul Food' wordt smerig met serieuze branie en verve, voortgestuwd door Corrtiore's harp-back-beat en roffelende drums. Vanaf dat moment verliest de plaat nooit aan kwaliteit.

“Don't Mess With The Messer '' (met Diunna Greenleaf) zou rechtstreeks uit Chess of Motown van rond 1960 kunnen komen. Pure foot-stamping jump blues. Eeen nsong die in elke juke joint tot zijn recht zou komen. Het titelnummer zelf is een langzame, swampy aangelegenheid, met veel soul. Bluesklassieker "Wang Dang Doodle" (met Shy Perry) wordt vol ijver gebracht en straalt enthousiasme uit.. “Sleeping With The Blues” schommelt zachtjes met een melodieuze harp en Hammond-orgel, harmonische zang en fijne drums. "Why Am I Treated So Bad" (met Francine Reed) is een ander hoogtepunt, een strutting, funky blues met Reed's krachtige stem. "Look Out" (met Alabama Mike) neemt ons terug mee naar Motown voor nog een bevredigende snelle stap op de dansvloer.

Wat overal in “Spider In My Stew” opvalt, zijn Corritore's ongelooflijke brede skills op harmonica. Van licht, melodieuze speelsheid tot rauwe kracht, Corritore kan het allemaal. Hier ondersteund door een geweldige line-up, verdeeld over veertien uitstekende nummers, presenteert hij wat neerkomt op een viering van de “spirit” van de blues. Topplaat !!

Tracks:

01. Tenessee Woman (Feat. Oscar Wilson)
02. Big Mama's Soul Food (Feat. Sugaray Rayford)
03. Whatcha Gonna Do When Your Baby Leaves You (Feat. Alabama Mike)
04. Don't Mess With The Messer (Feat. Diunna Greenleaf)
05. Spider In My Stew (Feat. Lurrie Bell)
06. Wang Dang Doodle (Feat. Shy Perry)
07. Drop Anchor (Feat. Alabama Mike)
08. Sleeping With The Blues (Feat. Johnny Rawls)
09. Mama Talk To Your Daughter (Feat. John Primer)
10. Why Am I Treated So Bad (Feat. Francine Reed)
11. Soon Forgotten (Feat. Willie Buck)
12. I Can't Shake This Feeling (Feat. Lurrie Bell)
13. Look Out (Feat. Alabama Mike)
14. I Shall Be Released (Feat. Francine Reed)