© Rootsville.eu

Bobby Allison & Gerry Spehar (US)
tiltle: Delta Man
music: Singer-songwriter - Americana
release date: january 21, 2021
label: independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist:
Gerry Spehar

© Rootsville 2021


Bobby Allison werd geboren in Levelland, Texas in een huis vol vrienden en muziek, en groeide op in Roswell, New Mexico. Hij leerde zingen en praten tegelijk en brak zijn tanden op countrymuziek. Op vierjarige leeftijd voegde Bobby zich bij zijn tienermoeder Norma op haar radio- en toneelshows in West Texas, en het duo werd een Panhandle-hit. Bobby's gouden stem en het vermogen om een nummer af te leveren, kwamen al vroeg naar voren. Gerry Spehar komt uit een oude pioniersfamilie in Crested Butte, Colorado - mijnwerkers, veeboeren en homesteaders - geboren en getogen in Grand Junction. Hij werkte op de boerderij van zijn grootvader en oom, waar hij vee sloeg en landbouw. Oom Will gaf hem zijn eerste gitaar, een Stella, toen Gerry 13 was. Hij begon liedjes te schrijven, oefende als een duivel, nam de Mississippi John Hurt fingerstyle gitaar in zich op en dronk iedereen van Haggard tot Hendrix in.

Het zijn twee oude vrienden die leefden van het wilde leven van de troubadour in de jaren '70 Het wilde leven van de troubadour in de jaren '70 Colorado en de ambitieuze songwriter klauteren in Nashville jaren 80. Ze hadden te veel plezier, maar het vak was bloedserieus en serieus, en "Delta Man" is hun nalatenschap. Een rijke en ruige opname van het is hun nalatenschap. Een rijke en ruige opname van het beste van Bobby Allison en Gerry Spehar en hun tijd.

Op zijn achttiende verhuisde Bobby met de gitaar in de hand naar de grote stad Denver om zijn talent na te jagen. Van danszalen en honkytonks naar dinerclubs en privéfeesten, werd de Bobby Allison Bobby Allison Bobby Allison Band een vaste waarde van Denver's bloeiende muziekscene, openingsshows voor Ray Charles en andere grote sterren. Bobby's sterke pak was van hem muziek en zijn liefde voor songwriting. Zijn nummer 'Kinda Like Love' werd gecoverd door Molly Hatchet Molly Hatchet Molly Hatchet. Toen hij negentien was, baalde Gerry in heel Europa, speelde hij in treinstations en cafés en leefde hij van fooien, toen keerde terug naar Colorado en nam muziek serieus. Hij begon op te treden in Denver in hetzelfde tijdperk als Bobby, eerst als folkduo met zijn broer George, daarna in een countryrockband met broers George en Tom. The Spehar Brothers The Spehar Brothers De Spehar Brothers waren het geroezemoes van het clubcircuit in de bergen en in het middenwesten van Boz Scaggs, Ian & Sylvia, John Fahey en Townes Van Zandt. In 1981, toen hun bands uit elkaar gingen, vroeg Gerry Bobby om te zingen op een demo-album en een levenslange vriendschap en samenwerking was geboren. "Delta man" is een nalatenschap van beiden dat niets dan warmte overbrengt.

tracks:

1. Kinda Like Love (3:58)
2. Bite the Bullet (3:12)
3. Baby’s Got the Blues (3:26)
4. Just Relax (4:00)
5. Money (3:25)
6. The Good Life (3:55)
7. Delta Man (3:32)
8. Rockin’ on a Country Dance Floor (2.50)
9. Eye of the Needle (5:50)
10. River (4:23)
11. Bubba Billy Boom Boom & Me (4:30)
12. 25 Miles to Brady (4:28)
13. Train Train Train (2:45)
14. Balmorhea (3:49)
15. Here in the Pass (3:46