© Rootsville.eu

Boogie Beasts (B)
tiltle: Love Me Some
music: Hypnotic Blues
release date: september 17, 2021
label: Naked
info artist: Boogie Beasts


© Rootsville 2021


De "Boogie Beasts", een voortzetting van de exploten van de Delta blues in een meer moderner jasje. Let these "Boogie Beasts" hypnotize you too...

En hier is ze dan...het nieuwste album van onze meest populaire band uit Vlaanderen en Wallonië de "Boogie Beasts". De Corona pandemie heeft voor alle muzikanten diepe wonden achtergelaten. Toen deze Vlaams-Waalse brengers van onder meer Hill Country Blues zich even moesten bezinnen toen Mathias Dalle aka "The Goon Mat" een sabbatical periode kwam in te lassen moesten ze op zoek naar een vervanger. Die werd gevonden in de persoon van Patrick Louis en zo bleef de weegschaal tussen beide landstalen perfect in evenwicht. We waren er dan met "Rootsville" ook als de kippen bij om hun eerste concert op Belgische bodem bij te wonen in de nieuwe bezetting. Ook het daaropvolgende concert in hun thuisbasis de "Blauwe Kater" was er eentje waar de fans nu nog van spreken maar toen kwam de lockdown.


Jan Jaspers

Toen het in de zomer van 2020 terug even mocht waren er een paar die-hards uit Wallonië die dan maar zonder aarzelen een tuinconcert kwamen te organiseren en een maandje later waren er dan optredens in Hasselt en op "More Blues". Op al deze concerten waren we uiteraard aanwezig om maar te zeggen dat we ook een beetje bij die fans van het eerste uur mogen worden gerekend. Nu na die ganse enge periode brengen ze hun nieuwste album "Love Me Some" uit. De "live release show" komt er in een dol weekend in oktober met op 14 oktober de voorstelling in de "MOD" bij Move2Blues te Hasselt, vervolgens is er de Waalse primeur in "La Delta" in Namen om een dagje Later in het huis van "Goezot", De Djoelen, het dak eraf te spelen. Een lange lijst van concerten kan je vinden op hun website. De fans kunnen vanaf 17 september op zowat alle digitale kanalen terecht om zich zo in te leven.


Patrick Louis

Deze "Love Me Some" is reeds hun derde full album na "Come and Get Me" uit 2016 en "Deep" uit 2019. In 2014 was er de EP "The Game" welke volgde op "Wild Feeling With The Beasts" van 2011. Tijdens de corona periode waren ook deze "Boogie Beast" nog bijzonder bedrijvig en brachten ze in 2020 de singles "Howl" en "Mine All Mine" uit, twee schijfjes die zeker bij de Waalse vrienden van "Radio 21" op heel wat airply konden rekenen. Twee singles ook die werden gemixt door niemand minder dan het Amerikaanse garagerock icoon Jim Diamond. In de aanloop naar deze "Love Me Some" volgden dit jaar de singles "Bring it On" en "Favorite Scene" en net als de andere nummers zijn het allen eigen originals.


Fabian Bennardo aka Lord Benardo

Vanaf het eerste moment brachten deze "Boogie Beasts" hun eigen sound op de markt, een sound waarbij ze deze hypnotische boogies als hun eigenheid kwamen te maken. Een singature die telkens op hun concerten bij de aanwezigen een vlaag van hysterie komt op te wekken, een onweerstaanbare drang ook tot dansen. Met 12 nummers op deze "Love Me Some" openen ze in hun zo toegeëigende stijl met "Bring It On". Snedige gitaar rifjes en indringende harmonica grooves met een howlin' voice die je naar de dansvloer komen te lokken. Ook op "I Don't Care" krijgen we een footstompin' boogie die hun eigen is.

Soms zit er in hun hedendaagse nummers een lichte link naar het commerciële in verborgen waardoor deze "Boogie Beasts" het zonder blozen tot het in vuur en vlam zetten van podia op Werchter of Pukkelpop in staat zijn. Ergens een noodzaak want ook de jeugd kunnen ze zo verslavend maken aan hun beats als de reeds verwende bluesscène. Iets wat namen als "The Black Keys" en "Triggerfinger" hun al voor deden.


Gert Servaes

Het rauwe en ongepolijste van de North Mississippi Hill blues vinden we ook terug in nummers als "Run You Down" of het meer ophitsende en huilende "Get Me Out Of Here". De "Boogie Beasts", een voortzetting van de exploten van de Delta blues in een moderner jasje. Let these "Boogie Beast hypnotise you too...

tracks:

 1. Bring It On
 2. I Don’t Care
 3. Favorite Scene
 4. Get Away
 5. The One
 6. Run You Down
 7. Get Me Out Of Here
 8. Like A Snake
 9. In Your Hands
 10. A Girl Like You
 11. Howl
 12. Mine All Mine

musicians:

Guitar, vocals – Jan Jaspers
Guitar, vocals – Patrick Louis
Harmonica – Fabian Bennardo
Drums – Gert Servaes