© Rootsville.eu

Brad Vickers & His Vestapolitans (US)
tiltle: The Music Get Us Thru
music: Blues
release date: september 07, 2021
label: Man Hat Tone
info artist: Brad Vickers
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


Brad Vickers leerde tijdens het spelen, touren en opnemen met Amerika's blues- en rootsmeesters: Jimmy Rogers, Hubert Sumlin, Bo Diddley, Chuck Berry, Odetta, Sleepy LaBeef, Rosco Gordon en Pinetop Perkins - met wie Brad het geluk had
om te spelen op de voor een Grammy genomineerde schijven, "Born in the Delta" (Telarc) en "Ladies' Man" (MC) - om er maar een paar te noemen. Nu biedt zijn eigen groep, The Vestapolitans, een goede mix van originelen en covers van blues, ragtime, uitvallen in de heuvels en meer geweldige Amerikaanse roots 'n' roll. De albums "That's What They Say" (2015), voegt zich bij "Great Day In The Morning" (2013), "Traveling Fool" (2011), "Stuck With The Blues" (2010) en "Le Blues Hot " (2008). Ze hebben allemaal geweldige recensies ontvangen, en hoorde je op meer dan 250 stations spelen. Het beste van alles is dat het publiek er dol op is!

Uit de ‘Big Aplle’ komende Brad Vickers & His Vestapolitans draaien ze toch al een tijdje mee en speelde o.a. nog met Pinetop Perkins en zelden heb ik zo ‘laidback’ horen spelen waardoor deze ‘Le Blues Hot’ zo natuurlijk klinkt dat het een lust is om er naar te luisteren. Brad haalde zijn inspiratie zowat bij alle bluesgroten al is Jimmy Reed wel één van zijn grote voorbeelden.  Het moet zowat van vorig jaar zijn toen een Paul Osher met band en ook een Jeff Zima dezelfde indruk op mij naliet. De muziek van Brad klinkt ongeveer hetzelfde als bij deze twee vermelde heerschappen. Hoe je het best zulks kunt beluisteren? Gewoon met enkele vrienden samenkomen en ‘on the Sunny side’ van de straat gewoon niets doen en luisteren, je hoeft zelfs niet te praten met elkaar alleen genieten.

Gitarist en warmgestemde zanger Brad Vickers levert blues en boogies samen met zanger/componist Margey Peters voor een footstamping-verzameling van voornamelijk originelen. Peters zingt een evangelie met de tekst "Now It's Time For Me To Sing The Blues" en is een giller op "Birds On My Family Tree" en "When I Am Drinking". Wat mooi Delta-werk van Vickers op de bottleneck-teams met Peters op een moerassige folk van "Grab My Car Keys" en Charlie Burnham brengt zijn viool in voor wat western-swing op "Big Wind", terwijl Mikey Junior een Lake Michigan-wind blaast op zijn harp voor "Take It Slow". Twee stappen de blues op dit avondje uit.

tracks:

01 Dumb Like A Fox
02 Take It Slow
03 Please Don't Stay
04 Big Wind
05 I'll Never Lett You Go
06 The Music Get Us Thru
07 Now It's Time For Me To Sing The Blues
08 What In The World
09 Grab My Car Keys
10 I'll Bee Sittin', I'll Be Rockin'
11 Birds On My Family Tree
12 When I Am Drinking