© Rootsville.eu

Brian Lynch (US)
tiltle: Bus Stop Serenade
music: Jazz
release date: october 15, 2021
label: Hollistic Music Works
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Brian Lynch

© Rootsville 2021


Award-winnende trompettist Brian Lynch is trots om de aanstaande release van Brian Lynch Songbook Vol. 1: Bus Stop Serenade, zijn nieuwe opname op Hollistic MusicWorks, gepland voor 15 oktober 2021. De eerste in een reeks van "Songbooks" bedoeld om de vele originele composities terug te winnen die Lynch heeft opgenomen voor andere labels gedurende zijn indrukwekkende carrière als artiest Bus Stop Serenade richt zich op muziek die oorspronkelijk is gecomponeerd tussen het midden van de jaren negentig tot het midden van de jaren 2000, hier geconfigureerd voor de klassieke kwintetformatie van Lynch op trompet en bugel, samen met de oude frontliniepartner Jim Snidero op altsaxofoon, de geduchte creatieveling Orrin Evans op piano , de stoere virtuoos Boris Kozlov op bas en de swingend inventieve Donald Edwards op drums.

Na dit album in de Poconos (Red Rock Studio in Saylorsburg, PA) te hebben opgenomen en de muziek op een optreden in de Deer Head voor de opnamedatum te hebben "geprepareerd", is het spelen voor de release in The Deer Head als thuiskomen. Smalls is een andere speciale locatie voor mij, waar ik in de loop der jaren vaak met mijn eigen bands heb gespeeld en altijd heb genoten van rondhangen in de sfeer van een van de meest authentieke jazzclubs ter wereld. Het presenteren van de muziek van het album in deze twee heilige ruimtes is een perfecte lancering voor deze plaat.

Zoals altijd zullen Lynch' trompet en bugel de luisteraar altijd opwinden, verrukken en opbouwen, of het nu een liefhebber of een causale nieuwkomer in zijn geluid is. Brian's veeleisende toewijding aan uitmuntendheid op zijn gekozen instrument, samen met zijn oceanische begrip van de vele idiomen die zijn muzikale territorium vormen - en een flinke dosis natuurlijke ziel verdiept door leven, ervaring en verlies - hebben ertoe geleid dat hij aan de top van de hoop van de trompettisten van vandaag en inderdaad.

Een bijzonder aspect van Bus Stop Serenade is het ontwerp voor zowel digitale als cd-presentaties van dit album. De unieke lijntekeningen van Robin D. Williams, uitgevoerd met behulp van haar kenmerkende "blind drawing"-techniek, en het eigentijdse maar klassieke verpakkingsontwerp van Jamie Breiwick zijn samen een streling voor het oog, net zoals de muziek van Bus Stop Serenade een streling voor het oor is. Voor degenen die van kunstzinnigheid houden, zowel in beeld als geluid, zal Bus Stop ook worden uitgebracht in een speciale editie, gelimiteerd tot 100 exemplaren, boxset, met reproducties van Williams' artwork van het album dat geschikt is om in te lijsten en een luxe boekje om de twee cd's te begeleiden. .