© Rootsville.eu

Brian Setzer (US)
tiltle: Gotta Have To Rumble
music: Rockabilly
release date: 2021
label: Surfdog Records
info artist: Brian Setzer


© Rootsville 2021


Van L.A. tot in London laat Brians Setzer met zijn nieuwe album in 7 jaar de tenten weerom exploderen. Voor "Gotta Have To Rumble" schreef Brian Setzer samen met Mike Hilestein en Stephen "Dibbs" Preston 11 nieuwe nummers om als vanouds de keet op stelten te zetten. Deze zanger van de vroegere "Stray Cats" hoeft in de muziek geen introductie meer.


photo Brian Setzer © Rootsville

Het afsluitende "Rockabilly Banjo" dat hij samen schreef met Stephen "Dibbs" Preston van de al even legendarische is een mix van "Rockats" werd reeds als 3de single uitgegeven en is een mix van country, bluegrass en rockabilly. “Rockabilly Banjo” volgt op de eerste twee singles/videos: “Checkered Flag,” samen geschreven met Setzer’s Stray Cats bandlid Slim Jim Phantom, en “Smash Up On Highway One”, een samenwerking met Setzer’s schrijfpartner Mike Himelstein.

Opener "Checkered Flag" heeft eerder een greasy sound daar waar "The Cat With 9 Wives" de "Straycats" terug tot leven roepen, en nee we zijn deze sound nog steeds niet beu. A Real Rockabilly Riot!!!

tracks:

1. Checkered Flag
2. Smash Up On Highway One
3. Stack My Money
4. The Wrong Side Of The Tracks
5. Drip Drop
6. The Cat With 9 Wives
7. Turn You On, Turn Me On
8. Rockabilly Riot
9. Off Your Rocker
10. One Bad Habit
11. Rockabilly Banjo