© Rootsville.eu

Bruno Deneckere (B)
tiltle: Coming Up For Air
music: Singer-songwriter - Americana
release date: 2021
label: Lie Records
info artist: Bruno Deneckere


© Rootsville 2020


Net op het moment dat we vooruit kijken naar een lente weekend komt ook "Lie Records" met een verwarmde groet uit het Gentse. Niemand minder dan onze trots in de branding, wanneer het talentvolle singer-songwriters betreft, brengt Bruno Deneckere de opvolger uit van "I Remember The Day" (2018). Deze frontman van de ex-rockgroep The Pink Flowers is vroeger vele jaren een miskend talent geweest hier in België maar daar is de laatste decennia een enorme kentering in gekomen. Het is uiteraard een publiekgeheim dat sinds de dag dat de twee 'stroppen' Bruno en Nils (De Caster) echt begonnen samen te werken het altijd maar crescendo is blijven gaan en je deze leeftijdsgenoten al een paar jaren als 'partners in crime' kunt beschouwen.

Deze "Coming Up From Air" is evenwel een album met Bruno volledig solo. Elf nieuwe nummers die werden opgenomen in "ROOM 13" te Ghent. Het moet zijn dat het al ruim een jaar afgesloten zitten van live concerten het bij Bruno Deneckere ook verstikkend begon te werken, vandaar misschien de titel van het album "Coming Up From Air".

photo Bruno Deneckere © Rootsville

Met opener "The King" laat hij meteen zijn skills horen als fingerpickin' muzikant. Met dit album bewijst Bruno nog maar eens dat het ook voor de muzikant enkel met zijn akoestische gitaar meer dan aangenaam om luisteren is. Op de song "When There Is No You" doet deze meester in het vak me even wegmijmeren naar Yusuf Islam aka Cat Stevens. Met diezelfde begeestering brengt hij al storytellend zijn verhaal. Het is bijna een zekerheid dat het OC "De Vieze Gasten" in de Oost-Vlaamse hoofdstad enige gelijkenis vertoonde met de vroegere Antwerpse tegenhanger "De Muze". Zo toont de folksong "Lies" ook enige vergelijking met de Ferre.

Met de intieme nummers als "Behind Your Smile" en "The Poor Gambler" wordt het alsmaar stiller in de huiskamer en wordt je meegezogen in de verhalen die Bruno Deneckere op ons komt los te laten. Met "What Will We Do Today" hebben we nog niet "1" enkele seconde een andere muzikant of instrument gemist. Door de intensiteit wordt je verplicht tot luisteren en dit wordt als maar intenser zelfs bij het afsluiten en volledig instrumentale "Coda#1", al horen we daar op het einde misschien toch even subtiel een accordeon'eke.

Het is allemaal wat pijnlijk dat we het hier moeten stellen met een digitaal schijfje en ons nog niet wat extra kunnen verwarmen aan een "Live" concert. Daar wordt dit alles nog versterkt door de aanstekelijke humor van Bruno Deneckere, dit allemaal...behind his smile ;-). We kijken er alvast naar uit.

tracks:

01 The King
02 A Long Walk
03 When There Is No You
04 Birds Fly
05 Lies
06 Behind Your Smile
07 Putting Some Clothes On My Words
08 The Poor Gambler
09 What Will We Do Today
10 Aubade
11 Coda#1

musicians:

Bruno Deneckere