© Rootsville.eu

Camile Boudion (US)
tiltle: This Old House
music: Blues - NOLA
release date: 2021
label: independent
info artist: Camile Baudion


© Rootsville 2021


Meer dan 33 jaar lang legde gitarist Camile Baudoin de groove vast voor de epische rockband The Radiators uit New Orleans en definieerde hij dat lugubere Crescent City-geluid dat bekend staat als 'fishhead-muziek' met zijn funkgedreven ritmes, krachtig slide-werk en opruiende solo's. Na 4.000 optredens, 17 cd's en honderden grote festival- en televisie-optredens, en met duizenden trouwe fans in het hele land, hebben Camile en The Radiators een toppositie verdiend als Amerikaanse rock-'n-roll-iconen. Zijn succes wordt gekenmerkt door een hele reeks onderscheidingen, waaronder een Big Easy Lifetime Achievement Award en opname in de Louisiana Music Hall of Fame.

In juni 2011 speelden de Radiators hun laatste shows. De volgende avond debuteerde Camile met zijn nieuwe akoestische band, The Living Rumors (met David Doucet en Harry Hardin) in een volle zaal, waar hij lovende kritieken kreeg en het statement maakte dat hij, net als New Orleans, een multidimensionale muzikale kracht is. Camile Baudoin and the Living Rumors' Old Bayou Blues-cd, uitgebracht op 9 september op het baanbrekende, door fans gefinancierde Threadhead Records, verkent Camile's Cajun-roots met akoestische uitvoeringen van liedjes die hij opgroeide met spelen en zingen in de woonkamer van het gezin langs Bayou Lafourche in zuid-centraal Louisiana. Camiles familie verzamelde zich rond de woonkamer om de populaire liedjes van de dag te zingen - deuntjes van Fats Domino, Hank Williams en Elvis Presley. Old Bayou Blues is, net als Camile, eerlijk, down-home, verfijnd en meeslepend.

Elegante, subtiele ritmes. Gladde, slangachtige glijbaan. Vurige solo's die een volle zaal optillen. Zondagmiddag in de woonkamer. Elektrisch. Akoestisch. Camile Baudoin's veelzijdige gitaar, zelfverzekerde ritmes, creatieve composities en gemakkelijke natuur vertegenwoordigen het beste van New Orleans, en elke Louisiana-muzikant die op de bayou is geboren. nummers prijiken op deze "This Old House" en op "Gemini Blues" geeft zelfs Sonny Landreth een dosis slide ten beste. Onverslijtbare klassiekers als "You Never Can Tell" en good 'ol "My Girl Josephine" horen hier uiteraard ook op thuis. Ook al is Camile's zang niet altijd hoogdstaand, de fun was er wel.

 

tracks:

01. This Old House (3:11)
02. Tell Me How Do You Feel? (3:32)
03. Gemini Blues (feat. Sonny Landreth) (4:48)
04. You Never Can Tell (3:37)
05. Oreo Cookie Blues (4:28)
06. Straight Eight (3:43)
07. A Certain Girl (3:38)
08. Deep Ellum (5:09)
09. My Girl Josephine (2:39)
10. I Ain't Ready For It (3:25)

musician:

Camile Baudoin – guitar, vocals
Frank Bua Jr. – drums
Reggie Scanlan – bass
Sonny Landreth – slide guitar on “Gemini Blues”
Andre Bohren – vocals on “Straight Eight” & “Deep Ellum”
Mike Burkhart – organ, piano
Jake Eckert – rhythm guitar
John Fohl – rhythm guitar
Josh Paxton – piano, organ
The Cambronne Chorus – Andre Bohren, Missy Bowen, Frank Bua, Jake Eckert