© Rootsville.eu

Catherine Britt (Aus)
tiltle: Home Truths
music: Country
release date: january 15, 2021
label: Beverly Hillbilly Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Catherine Britt

© Rootsville 2021


Country van "down under" en ja, zo spreken we meteen van the real deal. Verantwoordelijk ervoor is Catherine Britt die bij de Aussies hoog staat aangeschreven. Catherine zag het levenslicht in Newcastle (NSW). De inspiratie voor country muziek haalde ze uit de collectie van haar vader. Dolly Parton, Loretta Lynn en Hank Williams waren in de beginne haar muze en zeker van Dolly Parton heeft ze wel iets weg.

Amper 14 was deze Catherine Britt toen ze in 1999 haar debuut maakte met de EP "In The Pines", haar eerste studio album volgde in 2001 met "Dusty Smiles and Heartbreak Cures". In 2012 vormde ze met producer Chambers en Tim Rogers de groep "The Hillbilly Killers". Ondertussen is deze "Home Truths" Britt's 10th digital legacy. Onderweg had ze nog de kracht om borstkanker te overwinnen.

Deze "Home Truths" bevat 12 nummers en zijn alle 12 originals al dan niet tot stand gekomen met enkele co-writers. Openen doet ze met "I Am A Country Song", het nummer dat ook werd geselecteerd om als eerste single te worden uitgebracht. Het eerder bombastische "Me" komt dan uit als 3de single op 12 januari 2021. Afsluiter is "Long Way Around" en zo hebben de fans van Catherine Britt en daarbij alle country fans weer een schijfje om van te genieten, 12 nummers pure country!

In de loop van haar carrière heeft Catherine een groot aantal onderscheidingen verzameld, een legioen fans en een schoorsteen aan prijzen, waaronder de hoogste onderscheidingen van de landelijke industrie, 2009 CMAA Female Artist of the Year Award, 2012 CMAA Single of the Year, 2013 CMAA Female Artist of the Year Award, 2016 Female Artist of the Year, 2017 Vocal Collaboration of The Year voor haar gevierde single "FU Cancer" en nominaties voor APRA Award en CMC Artist of the Year.

tracks:

01 I Am Country Song
02 Fav'rit Song
03 Home Truths
04 Country Fan (duet with Lee Kernaghan)
05 Make A Diamond
06 Gonna Be Momma
07 Mother
08 Me
09 Hard To Love (ft. Jim Lauderdale)
10 Original Song
11 New Dawn
12 Long Way Around