© Rootsville.eu

Cettina Donato & Ninni Bruschetta (I)
tiltle: I Siciliani
music: Jazz
release date: may 14, 2021
label: Alfa Music
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Cettina Donato

© Rootsville 2021


"I Siciliani" is het nieuwe album van de Italiaanse pianiste, dirigent en componist Cettina Donato. Hun tweede samenwerking, dit wonderbaarlijke muzikale portret van Sicilië, komt tot leven dankzij de opmerkelijke synergie en uitgebreide muzikale visie van Donato en Bruschetta. Met elf van Donato's expressieve composities, bevat "I Siciliani" het werk van de overleden Italiaanse dichter Antonio Caldarella.

"I Siciliani" kreeg al wereldwijde bekendheid in Italië. Donato onderzoekt het werk van de overleden dichter Antonio Caldarella samen met de legendarische acteur en schrijver Antonio Ninni Bruschetta. De in Messina geboren acteur heeft meer dan 40 theatrale werken geregisseerd en is sinds eind jaren tachtig in een overvloed aan film- en televisieprojecten verschenen.

Met de briljante interpretaties van Ninni Bruschetta komt Caldarella's poëzie tot leven op "I Siciliani". Door een balans te vinden tussen acteren en zingen, toont het album Donato's suggestieve composities terwijl het haar liefde voor een groot jazzensemble weer naar de oppervlakte brengt. Het album, geproduceerd door het AlfaMusic-label, is een suite van 8 nummers en 3 preludes voor piano, allemaal gecomponeerd, gearrangeerd en uitgevoerd door Donato's kwartet met de hulp van het B.I.M Orchestra van wereldklasse.

Donato voegt zich bij saxofonist Dario Cecchini (Lee Konitz, Natalie Cole Band, Kenny Wheeler Hot Eleven, Funk Off, Paolo Fresu, Enrico Pieranunzi, Dave Liebman), contrabassist Dario Rosciglione (Cedar Walton, Joe Lovano, Randy Brecker, Phil Woods, Tony Scott, Danilo Rea) en drummer Mimmo Campanale (Paolo Fresu, Bob Mintzer, Phil Woods, Lee Konitz, Randy Brecker, Dee Dee Bridgewater). Actrice en zangeres Celeste Gugliandolo, die in 2011 op X Factor Italia verscheen met I Moderni, is een speciale gast op één nummer.

tracks:

  1. I siciliani (4:31)
  2. Le siciliane (3:36)
  3. Alcol (4:17)
  4. Preludio N. 1 (2:56)
  5. Amico fragile (4:05)
  6. Amore segreto (5:55)
  7. Preludio N. 2 (1:34)
  8. Amuri miu (7:36)
  9. Ninna nanna (3:53)
  10. Vorrei nuotare (2:11)