© Rootsville.eu

Champain Fulton (US)
tiltle: Live From Lockdown
music: Jazz
release date: september 10, 2021
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Champain Fulton

© Rootsville 2021


De veelzijdige pianist en zangeres Champian Fulton is verheugd de release aan te kondigen van haar nieuwe album "Live from Lockdown". Nadat haar boeiende webcasts op zondagavond het publiek stormenderhand veroverden tijdens de COVID-19-lockdown, besloot Fulton om aan te bieden een permanente opname van haar serie. Live from Lockdown wordt digitaal en als compact disc in beperkte oplage uitgebracht en bevat een representatieve selectie van enkele van de meest populaire sessies van Fulton en haar standvastige medewerker, haar vader Stephen Fulton op bugel en trompet. Live from Lockdown, een diep vertoon van vrolijke kalmte in een onzekere tijd, toont de verfijnde synchroniciteit van de muzikanten tussen een verzameling opnieuw bedachte jazzklassiekers en Fulton-originelen.

"Live From Lockdown" opent met Ray Noble's "I Hadn't Nobody Till You." Champian's rooskleurige vertolking behoudt een hoopvolle charme, zelfs met Stephen's korte slagen en percussieve tonen die lijken op een zwaar hart achter Champian in haar bruisen. Op een originele compositie van het duo, "Pass the Hat", brengt Stephen een levendig dieptepunt en meer stilistisch aanbod dat wederzijds wordt begrepen door zijn dochter op de piano. Het gevarieerde aanbod van Champian in Live from Lockdown is een showcase van een hernieuwde houding waar ze van geniet terwijl ze in het gezelschap is van haar geestige partner.

Haar vocale veelzijdigheid wordt belichaamd in nummers als "What Will I Tell My Heart", en zoals de liner notes aangeven, "ze kan gaan van een hoog fluisterend register, consequent aanwezig gedurende het hele album, tot plotselinge lage swoops die ons terugkaatsen naar aarde." Uniek is dat de Fultons "I Had The Craziest Dream" van Harry Warren en Mack Gordon bedekken en knikken naar de ambiguïteit van ons huidige moment, terwijl we onze oren en ogen nog steeds binnenkort op normaliteit richten. Fulton beschouwt haar optimistische geest als een doel, aangezien haar muzikale repertoire altijd naar het zonnige neigde. En stralend staat ze in het gezelschap van haar vader op deze twaalf sporen selectie. "Live from Lockdown" is een herinnering aan hoe synchroon het paar is op hun allereerste duo-opname ooit.

tracks:

1. I Hadn’t Anyone Till You
2. You’ve Changed
3. Satin Doll
4. Blow Top Blues
5. Moonglow
6. What Is This Thing Called Love
7. What Will I Tell My Heart
8. Look for the Silver Lining
9. I Had the Craziest Dream
10. Pass the Hat
11. I’m Forever Blowing Bubbles
12. Midnight Stroll
13. A Message from Champian and Stephen