© Rootsville.eu

Chris Gill (US)
tiltle: Between Midnight and Louise
music: Blues
release date: may 14, 2021
label: Endless Blues Records
info artist: Chris Gill
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


Gitarist, zanger en songwriter Chris Gill verlicht al meer dan twintig jaar podia in het midden-zuiden.
van Amerika. Gewapend met zoete gitaarritmes, een soulvolle stem en een slim, uniek songwritersperspectief, staat Chris bekend als een van Jackson, Mississippi's meest vermakelijke artiesten. Zijn liedjes bevatten elementen van blues, rock, reggae, folk en dansmuziek. De stijl van Chris is een mix van blues, eilandcalypso en reggae, jazz, Mississippi-slide en funk. Hij begon gitaar te spelen in de 5e klas, maar zegt dat hij echt een beetje door de bug was toen hij op de universiteit naar Taj Mahal, B.B. King, Eric Clapton en de Allman Brothers Band begon te luisteren.

Alhoewel Chris Gill diverse invloeden kent in zijn muziek is deze "Between Midnight and Louise" hoofdzakelijk blues getint. Opener "Thank You for Another Day" is een aan zijn grootvader opgedragen bluesje. Met nummers als "Song for Honeyboy" en "Back to Paradise" gaat Chris op het akoestische niveau verder. Folk en calypso worden verweven in het daaropvolgende "You Never Know (That's What Love Will Do)".

"Rolling Man" is een donker bluesje dat gaat over een "hobo" en met "Fleas and Ticks", "Souvenir of the Blues" en het roots getinte "Long Distance Highways" dwalen we zo af samen met Chris en zijn gitaar. Met het instrumentale "I Fell in Love with the Blues" komt Chris zijn overleden vriend Virgil Bradley te gedenken en zo komen we met titeltrack "Between Midnight and Louise" uit bij de afsluiter en rest er de vraag of Louise een echte vriendin is of een akoestische versie van Lucille...

tracks:

 1. Thank You for Another Day
 2. Song for Honeyboy
 3. Back to Paradise
 4. You Never Know (That's What Love Will Do)
 5. Rolling Man
 6. Fleas and Ticks
 7. Souvenir of the Blues
 8. Long Distance Highways
 9. I Fell in Love with the Blues
 10. Walking Through Eden
 11. Between Midnight and Louise