© Rootsville.eu

Christopher Dean Band (US)
tiltle: Songs From French Street
music: Blues - Soul
release date: 2021
label: Lost World Music
info artist: Christopher Dean Band


© Rootsville 2021


De Christopher Dean Band is afkomstig uit New Jersey. Hun laatste plaat “Call Me Later” dateert al uit 2014. Het nieuwe album heet “Songs From French Street” als dank aan het personeel van het Robert Wood Johnson Hospital in New Jersey, waar de orthopedische afdeling 'French Street' heette en net als de vorige plaat van de band is het een set originele nummers doorspekt met een aantal goed gekozen covers.

Onder de Dean-originelen bevindt zich een mooie ‘Watching Me Watching You’ - een klassiek soul-uitje en het vingerklikkende, relaxte, jazzy ‘Not That Kind Of Man’. De albumopener, ‘Can I Get It’ is ook een origineel nummer… dit keer wel geschreven Johnny Rawls. Het geeft ons dat heerlijke koperachtige Chicago soulgeluid dat ook terugkomt op ‘Without You In My Life’. Dean’s ‘My Woman Tonight’ is een heerlijke, zoete lekkernij en het is een opvallend verschil met enkele van de bluesachtige momenten op het album, zoals ‘You Walked Away’.

De voorliefde van Chris Dean voor blues is duidelijk terug te vinden in het album. De twee bonussen van de plaat zijn covers van Muddy Waters ‘Gypsy Woman’ en Memphis Minnie’s ‘Nothing In Ramblin’ ’, terwijl op het album zelf een swingende versie staat van Otis Rushs‘ Keep On Lovin ’Me Baby’. Voor soulfans is er ook een ​​respectvolle benadering van Curtis Mayfield's ‘This Is My Country’ die de band opdraagt als hun eerbetoon aan BLM. En voor echte afwisseling, waarom probeert u dan niet de loungejazzstandaard ‘I Miss You So’? Het is waarschijnlijk het best bekend in de Nat King Cole-versie. Het voegt echte afwisseling toe aan een eerlijke en oprechte plaat. Ondanks een groot aantal problemen is ‘Songs From French Street’ gemaakt met liefde en enthousiasme voor de muziek. Dat hoor je in elk nummer ... en er zijn niet zoveel albums waar je dat over kunt zeggen.

Tracks:

01. Can I Get It
02. Without You In My Life
03. My Woman Tonight
04. You Walkled Away
05. Keep On Lovin Me Baby
06. Watch Me Watching You
07. Walls
08. Send Her To Me
09. My Country
10. Not That Kind Of Man
11. Let Me Be Me
12. I Miss You So
13. Gypsy Woman
14. Nothing In Ramblin