© Rootsville.eu

Colin Linden (Can)
tiltle: bLOW
music: Blues
release date: september 17, 2021
label:
Highway 20 Records
info artist: Colin Linden


© Rootsville 2021


Altijd al fan geweest van deze Canadese singer-songwriter, gitarist en producer Colin Linden. Zeker ook ten tijde van Blackie & The Rodeo Kings en zerd ik een beetje gek van opwinding toen hij met Luther Dickinson van de “North Mississippi Allstars hun krachten kwamen te bundelen in dit nieuwe project “Amour”. Ze werden hierin bijgestaan door “The Tennessee Valentines”.

"bLOW" is het nieuwe album van blues singer Colin Linden en het eerste solo album in 14 jaar. "bLOW" is de eerste release op Lucinda Williams' imprint Highway 20 en belichaamt de krachtige blues-meets-rock-meets-roots-stijl die Linden heeft opgebouwd tijdens zijn illustere 45-jarige carrière, die zijn koers zette na een noodlottige ontmoeting met Howlin' Wolf op leeftijd 11.

"bLOW" biedt een blues-reisverslag dat lijkt op de odyssee die hij in zijn jeugd maakte, met door Bo Diddley geïnspireerde boogies zoals de kolkende, slide-gitaar van openings nummer '4 Cars', het glorieuze Sun Records-hommage van 'Boogie Let Me Be, gelijkelijk geïnspireerd door vroege John Lee Hooker en Floyd Murphy, gitarist van Junior Parker met Colin die zijn Harmony Stratotone uit 1961 speelde met de originele snaren nog intact.

De Texas roadhouse blues van “Houston” en het apocalyptische, psychedelische gebrul van “Change Don't Come Without Pain.” Andere nummers, zoals "When I Get To Galilee" roepen een gospelvibe op, terwijl het afsluitende "Honey on my Tongue" reflecteert op het leven tijdens en na de lockdown.

tracks:

 1. 4 Cars
 2. Ain't No Shame
 3. Until the Heat Leaves Town
 4. Angel Next to Me
 5. Boogie Let Me Be
 6. When I Get to Galilee
 7. Blow
 8. Change Don't Come Without Pain
 9. Right Shoe Wrong Foot
 10. Houston
 11. Honey on My Tongue