© Rootsville.eu

Curse of Lono (UK)
tiltle: People in Cars
music: Alt-rock
release: november 26, 2021
label: Submarine Cat Records
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Curse Of Lono

© Rootsville 2021


In 2015 riep zanger en gitarist "Felix Bechtolsheimer" als voormalig oprichter van "Hey Negrita" samen met drummer Neil Findlay deze "Curse Of Lono" in het leven. Felix werd geboren in Duitsland maar groeide op in Engeland en kende een zeer turbulent leven. Door een verslaving aan heroïne verhuisde hij richting US voor een ontwenningskuur waar hij dan met de muziek van Graham Parsons in contact kwam wat na zijn terugkeer naar de UK resulteerde in de oprichting van "Hey Negrita". Als we enigszins een beetje chauvinistisch mogen zijn zit er ook een klein stukje Belgisch DNA in Felix daar zijn grootvader tijdens WOII richting Leuven verhuisde en waarover hij in het vorige album "As I Fell" (2018) een nummer schreef over onze univerisiteitsstad. Zijn vorige album "4AM and Counting" dateert van 2019.

UIteraard werd deze "People in Cars" opgenomen tijdens de Lockdown met langdurige medewerker en producer Oli Bayston (Spiritualized, Teleman, Boxed In) en engineer Iain Berryman (Wolf Alice, Arcade Fire, Kings Of Leon).

'People In Cars' kan je catalogiseren als bijzonder filmisch maar zet uiteraard de muzikale evolutie verder van de band voortzet. Een muzikale evolutie die ook raakpunten heeft met de Britse muzikale underground maar door de warme en diepe stem van Felix Bechtolsheimer aangenaam om luisteren is. Met nummers als "Let Your Love Rain Down on Me" of "Buy the Ticket, Take the Ride" is het nieuwe hoofdstuk van "Curse Of Lono" er eentje dat me op sommige nummers doet terugdenken aan de elektronische muziek van het Zwitserse electronica duo Dieter Meier en Boris Blank.

tracks:

 1. Let Your Love Rain Down on Me (4:26)
 2. Think I'm Alright Now (4:29)
 3. Ursula Andress (3:47)
 4. Man Down (4:44)
 5. Steppin' Out (4:05)
 6. So Damned Beautiful (5:31)
 7. In Your Arms (3:25)
 8. Alabaster Charlie (4:18)
 9. Buy the Ticket, Take the Ride (4:15)
 10. Don'T Take Your Love Away (3:46)
 11. Timeslipping (9:24)