© Rootsville.eu

Danny Bryant (UK)
tiltle: The Rage To Survive
music: Bluesrock
release: october 29, 2021
label: Jazzhaus Records
distribution: Coast To Coast
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Danny Bryant

© Rootsville 2021


Het begon voor deze Britse guitarslinger allemaal als protegé van niemand minder dan Walter Trout. Uiteraard is Danny Bryant dit stadium al lang ontgroeid. Op 15-jarige leeftijd begon hij gitaar te spelen en werd hij op 18-jarige leeftijd een professionele gitarist. Sindsdien toerde hij over de hele wereld. Hij vormde "Danny Bryant's RedEye Band" samen met zijn vader, Ken Bryant, op basgitaar.

Bryant tekende in 2011 bij het in Duitsland gevestigde label Jazzhaus Records en bracht op 17 september 2011 zijn eerste live dvd/cd uit, getiteld Night "Live in Holland".
In 2013 bracht Bryant zijn eerste studioalbum uit voor Jazzhaus Records, getiteld 'Hurricane'. Met ingang van 2013 werd de titel 'Redeyeband' geschrapt, en de band wordt nu aangekondigd als 'Danny Bryant'.

Later belande Danny Bryant, na de dood van zijn vader, in een eerder neerwaartse spiraal en bracht hij in 2018 het wel zeer persoonlijke album "Revelation" uit. Datzelfde jaar volgde ook nog "Means To Escape". De blues van Danny Bryant zijn vaak behoorlijk zwaar maar het moet gezegd dat ze vaak ook oprecht zijn. Ook nu bevat het nieuwe album "The Rage To Survive" weer zwaar beladen nummers zoals "Invisible Me" en de alles zeggende titel "Rescue Me".

Weerom een album dat vol staat van de emoties maar blijft hij trouw aan zijn alom gekende gitaarspel. Titeltrack "The Rage To Survive" blijven geïnspireerd door zijn vroegere gevoelens tijdens de lockdown. Op de rockballad "Trouble With Love" net als op "Rain Stopped Play" voegen de doordringende organ grooves een extra dimensie toe aan het album. Met de jaren wordt Danny's klankkleur ook rauwer en toch ook intens met een mix van rock en blues als te horen op "Falling Tears" en "Make Me Pay". De blazerssectie geeft op nummers als "Looking Good" er het nodige soulgevoel aan. "The Rage To Survive" a rollercoaster of true and rockin' emotions...

tracks:

01 The Rage To Survive
02 Trouble With Love
03 Invisible Me
04 Rescue Me
05 Falling Tears
06 Make Me Pay
07 Rain Stopped Play
08 Looking Good
09 Till The Bottle Runs Dry
10 Westport