© Rootsville.eu

Dave Desmelik (US)
tiltle: The Calender Album
music: Singer-songwriter
release date: 2020
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Deve Desmelik

© Rootsville 2021


Dave Desmelik is een singer-songwriter en instrumentalist wiens muzikale focus ligt op originele composities. Wat luisteraars aantrekt naar de melodieën van Desmelik, oud en nieuw, is het element van authenticiteit dat erin is verwerkt. Zijn nummers zijn niet gehuld in valse glimlachen, ze zijn eerder grimmig en open en hebben de neiging zich te vestigen op de pols van het dagelijks leven. Een niet-gesloten en evoluerend dagboek van gedachten op muziek en melodieën in proza en instrumentale uitvoering. Desmelik is geboren en getogen net buiten Atlanta, Georgia, maar heeft gereisd en gewoond in een groot aantal landschappen.

Desmelik heeft tot nu toe 14 albums uitgebracht, evenals twee albums met zijn voormalige band Onus B. Johnson. Onus B. Johnson was bandfinalist bij de Telluride Bluegrass Festival Band Competition 2001 en werd drie keer verkozen tot Flagstaffs beste band. Hij was de winnaar van de Flagstaff Awards for Music Excellence (FAME) -prijs voor beste singer-songwriter in 2002.

In tegenstelling tot zijn vorig album "Instrumental Conversations" komt Dave op deze "The Calender Album" meer vocaal aan bod. De maanden April en Oktober worden in dit album dan toch omgezet tot fingerpickin' instrumentale intermezzo's. Verder geeft het album met de andere maanden toch meer een bluesy benadering. Maar liefst 7 jaar kwam Dave Desmelik aan dit project te werken maar geeft ondanks zijn nogal breekbare en eigen klankkleur toch weerom een werkje af waarbij het fijn is om te luisteren.


tracks:

 1. Januari
 2. February
 3. March
 4. April
 5. May
 6. June
 7. July
 8. August
 9. September
 10. October
 11. November
 12. December