© Rootsville.eu

David Massey (Can)
tiltle: Island Creek (EP)
music: Americana
release date: january 07, 2021
label: Poetic Debris Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
David Massey

© Rootsville 2021


David Massey heeft eerder 4 albums uitgebracht op zijn onafhankelijke Poetic Debris-label, "Blissful State Of Blue" in 2004, "So Many Roads" in 2009, "Until The Day Is Done" in 2015 en "Late Winter Light" in 2018. Zijn een mix van folk-, rock-, blues- en bluegrass-nummers hebben geen significant commercieel succes behaald, maar hebben recensenten versteld die, zoals Folk World opmerkte in 2019, 'de artiest uit Washington DC nog steeds niet heeft doorgebroken, hoewel elk van zijn albums wel veelgeprezen. Buiten een excellent singer-songwriter was deze David Massey in het dag dagelijkse leven ook nog partner van een advocatenkantoor in Washington DC. Hij speelde al meer dan 15 jaar gitaar alvorens hij voor zijn zus het nummer "Susie Came Home" schreef. Door het schrijven van "The Drunken Letter" dat David schreef daags na "Memorial Day" in 2011 kreeg hij zoveel positieve reacties wat resulteerde in 3 onafhankelijk uitgebrachte albums. "Blissful State of Blue" in 2004, "So Many Roads" in 2009 en "Until the Day Is Done" in 2015.

Deze "Island Creek" is de opvolger van "Late Winter Light" uit 2018 met daarop 6 nummers en waarop hij zichzelf weerom in de spotlights zet als singer-songwriter. In zijn aanwezigheid tijdens de opnames was er ook producer en bassist Jim Robeson. David Massey speelde vijftien jaar aan en uit gitaar voordat hij een poging waagde om een ​​nummer te schrijven. Op 35-jarige leeftijd, geraakt door de worsteling van zijn zus met een psychische aandoening, schreef hij 'Susie Came Home'. Niet zeker wat hij van het resultaat moest denken, legde hij het opzij en probeerde pas zes jaar later een tweede nummer.

Masseys nieuwste product, een EP met zes nummers genaamd "Island Creek", bevat beklemmende reflecties over sterfelijkheid, klimaatverandering, blijvende liefde, religie en dat hoofdbestanddeel van het kwetsbare singer-songwritergenre, honkbal. Meer specifiek, het Washington Nationals 2019 World Series-kampioenschap.
Opener is de ballad en titeltrack "Island Creek" waarna deze EP op gebied van ritme alleen maar crescendo gaat. Op "Long Long Time" krijgen we te maken met een up-tempo country ritme en een beetje rock 'n roll feelin' kan niet kwaad op het afsluitende "Fight Finished".

tracks:

01 Island Creek
02 Demond Wind
03 Long Long Time
04 Don't Know Where I'd Be
05 Curtain Drawn
06 Fight Finished