© Rootsville.eu

Deb Ryder (US)
tiltle: Memphis Moonlight
music: Blues
release date: 2021
label: VizzTone
info artist: Deb Ryder


© Rootsville 2021

 

Bluesdiva Deb Ryder keert terug naar haar trouwe fans met een nieuw album, “Memphis Moonlight” genaamd. De plaat is de vijfde studio-release van Ryder en toont haar machtige vocale en songwritingtalenten, ondersteund door een indrukwekkende lijst van all-starmuzikanten, waaronder Tony Braunagel, Johnny Lee Schell, Mike Finnigan, Travis Carlton, Pieter van/der Pluijm, Joe Sublett en Mark Pender.

“Memphis Moonlight” bevat 13 nieuwe originele nummers vol relevante teksten en leuke arrangementen die swingen van hedendaags tot traditionele blues en roots. Ryder is duidelijk een ster in wording. Deb Ryder, oorspronkelijk afkomstig uit Chicago, is een moderne bluesartiest die meer dan haar steentje bijdraagt ​​om de toekomst van het genre te helpen creëren. Ryder begint funky, met blazers geïnjecteerde soul van 'I'm Coming Home'. Haar krachtige stem overheerst in het nummer. "These Hands" is stoere, gospel-geïnfuseerde blues gebouwd op een lekkere slide-gitaarriff. Ryder's emotie en ernst zijn meeslepend en echt.

“Second Chances ” is een rockende West Coast Tejano-blues over een stervende vriendschap met Los Lobos-leden David Hidalgo op accordeon en Steve Berlin op saxofoon. De hele band maakt het absoluut op deze take en ze ondersteunen Ryder’s zang op een perfecte manier. "Devil's Credit Line" is een uitstekend blues/rocknummer waarin Ryder samenwerkt met de heetgebakerde gitarist Alastair Greene. Ryder levert hier een van haar beste vocale versies van het album af en de altijd rockende Greene past hierbij wonderwel.

Ronnie Earl verschijnt op de cruciale soulvolle slowblues "Love Is Gone". Zijn complete bluesbeheersing past goed naast die van Ryder en het geluid van de twee samen is zo goed als je bij moderne blues kan krijgen. Andere interessante nummers zijn de akoestische versie van de titelsong "Memphis Moonlight", "Just Be Careful" en "Jump On It". Deb Ryder levert hier blues en rootsmuziek van de bovenste plank af.

Tracks:

01. I’m Coming Home
02. Hold On
03. These Hands
04. Get Ready
05. Blues Is All I Got
06. Love Is Gone
07. Memphis Moonlight
08. Just Be Careful
09. Devil’s Credit Line
10. Jump On In
11. Standing At The Edge
12. Second Chances
13. Most Of All