© Rootsville.eu

Deborah Parlor (NL)
tiltle: Dreaming Wide Awake
music: Singer-songwriter
release date: june 18, 2021
label: independent
info artist: Deborah Parlor


© Rootsville 2021


Deborah Parlor, wiens echte naam Deborah de Groot is, een Amsterdamse singer-songwriter die voornamelijk de kant opgaat van americana/country en met deze "Dreaming Wide Aweke" haar debuut komt te maken. Voor haar eerste release schreef Deborah vijf krachtige country/pop songs die door producer JB Meijers tot een overtuigend geheel werden gesmeed. Deborah noemt zichzelf een ‘rebel at heart’ en roept met haar songs, een mix van stoere Americana en countrypop met eerlijke teksten en een internationale sound, een misschien wel ouderwets gevoel van vrijheid op.

Deborah schrijft, zingt en bespeelt verschillende instrumenten en haar stem wordt omschreven als een moderne Emmylou Harris. Gevoelig maar eerlijk. Ze is geen onbekende in dit genre. Ze groeide op met luisteren naar Dolly Parton, Stevie Nicks en Allisson Krauss. Deborah is niet bang om over haar eigen reis te schrijven, persoonlijk en professioneel, maar weerspiegelt ook de keuzes en levens van anderen en schrijft vaak over het vinden van liefde en vriendschap in een digitale wereld waar alles perfect lijkt. Ze omschrijft zichzelf als een oude ziel die verlangt naar authenticiteit en vasthoudt aan een romantisch vrijheidsideaal.

Op ‘Dreaming wide awake’ leren we Deborah Parlor kennen als een kwetsbare schrijfster en een ontwapenende performer met een rebels randje. Een ‘lost soul’, wat ook tot uiting komt in haar vaak melancholische teksten en meeslepende melodieën. Zo wordt in eerste single ‘Closing Time’ het afscheid tussen twee mensen, oftewel ‘de laatste ronde’ beschreven. De meeslepende muziek en beeldende teksten nemen je mee naar een pijnlijke situatie die gaat over loslaten. ‘The storm in me’ is een openhartig nummer over een periode waarin Deborah het gevoel had dat ze de grip op haar leven verloor. Maar 'what doesn't kill you makes you stronger' en deze song is het bewijs: een verhaal met een subtiele middelvinger naar het verleden en hoe ze er uiteindelijk krachtiger en sterker uitkwam. Voor de catchy titeltrack ‘Dreaming wide awake’ wekte Deborah samen met bluesrock gitarist Leif de Leeuw.

Tracks:

1. Closing Time feat. Ed Struijlaart
2. The storm in me
3. Dust
4. Sometimes I do
5. Dreaming wide awake